PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

Zanimljivosti

BANDIĆ POSJETIO ZATVORENI RED KARMELIĆANKI U BREZOVICI Razgovarati smiju jedino preko rešetki

FOTO: Facebook

FOTO: Facebook

Časne sestre pripremile su mu kolače i kavu.

Autor: CroExpress

Gradonačelnik grada Zagreba svake godine posjeti Karmel u Brezovici, pa je tako i ove godine svoj posjeti objavio na svojoj službenoj Facebook stranici.

Kako se radi o redu Karmelićanki koje su se zavjetovale na službu Gospodinu unutar samostana, te isti ne napuštaju osim u iznimnim situacijama,a jedna od njih je bolest. Iz tog razloga posjete su sestrama dozvoljene u unaprijed dogovorenom terminu u malenoj sobici koju od prostora gdje one borave dijele velike željezne rešetke.

Sestre su same pripremile kolače i kavu za gradonačelnika. Njihov je dan prožet cjelodnevnom molitvom i šutnjom. Osim toga, one žive od Božje providnosti i onog što same uzgoje ili im što ljudi doniraju.

Ne jedu meso, a svoj dan započinju već u 5:30. Svaka ima svoja zaduženja i obveze, a svi poslovi obavljaju se uglavnom u šutnji.

Samostan je osnovao i blagoslovio blaženi Alojzije Stepinac koji je i sam često boravio u njemu i bio na poseban način vezan uz to tiho mjesto molitve i pokore.

Karmelićanke su svoje živote potpuno posvetile Bogu unutar četiri zida kako ih buka ovog svijeta ne bi ometala u što prisnijem odnosu sa Stvoriteljem i molitvi za duše. Većini od njih rešetke su jedini konktat s vanjskim svijetom.


10.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.