PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.07.2019
tekst
tekst

Zanimljivosti

LJUDI NE IDITE ZLIM PUTEVIMA Papa brijačima i frizerima poručio da se okane 'tračanja' u salonima

Papa Franjo (foto: Roman Catholic Archdiocese of Boston)

Papa Franjo (foto: Roman Catholic Archdiocese of Boston)

Papa Franjo često je i ranije upozoravao da nije lijepo ogovarati prijatelje i susjede, a u ponedjeljak je istu poruku uputio vlasnicima frizerskih i kozmetičkih salona i brijačnica, modernih hramova 'tračeraja'.

Autor: CroExpress/Hina

Sveti Otac je u audijenciju primio oko 230 talijanskih frizera, kozmetičara, brijača i stilista, članova Odbora svetoga Martina de Porresa te im, među ostalim poručio da 'ne pokleknu pred iskušenjem govorkanja i ogovaranja', tako karakterističnima za mjesta na kojima obavljaju svoj posao.

Umjesto toga, svoju bi profesiju trebali obavljati 'u duhu kršćanstva, prema klijentima se odnoseći ljubazno i s poštovanjem, pritom im nudeći lijepu riječ i ohrabrenje'.

Franjo ih je podsjetio da je njihov zaštitnik sveti Martin de Porres, peruanski svetac iz 16. stoljeća kojega je Pavao VI. proglasio zaštitnikom brijača i frizera. Veći je dio života proveo pomažući siromašnima i bolesnima.

Talijanski frizerski saloni i brijačke radionice tradicionalno su zatvorene ponedjeljkom, zbog čega je grupa izabrala slobodan dan za posjet Vatikanu.

30.04.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.