PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.07.2019
tekst
tekst

Zanimljivosti

ROĐENJE KRALJEVSKE BEBE Kako će se zvati sin princa Harryja i Meghan?

Foto: Hina

Foto: Hina

Izbor je obično ograničen na imena koja su već nosili kraljevski preci.

Autor: CroExpress

Princ Harry i njegova supruga Meghan postali su roditelji, u ponedjeljak je rođena kraljevska beba. Na Instagramu su Meghan i Harry objavili da je rođen dječak. 

Sin Meghan i Harry rođen je 6. svibnja u 5:26, a prema dosadašnjim informacijama kraljevsko dijete još nema ime.  

U kladionicama, najčešće se spominju imena James, Arthur, Philip ili Albert. Britanci svoj novac troše na gotovo sve što se odnosi na kraljevski događaj, pa ime osmog praunuka kraljice Elizabete II nije iznimka

Izbor je obično ograničen na imena koja su već nosili kraljevski preci, piše Focus.de 

To za Harryja i Meghan predstavlja tešku odluku - slijediti tradiciju ili samostalno izabrati neobičnije ime. Budući da je njihov sin sedmi u britanskoj liniji za prijestolje, moguće je da bi par bi mogao imati više slobode u izboru imena. 

Prije vjenčanja, Meghan je vodila blog pod nazivom 'The Tig'. Na njemu je napisala da je njezino omiljeno ime za bebu Gray - ime koje bi odgovaralo dječaku i djevojci. Međutim, malo je vjerojatno da će se princ po imenu Gray dobro provesti u Velikoj Britaniji, a isto se odnosi i na ostala tipična američka imena kao što je Bradley. 

Mediji također pišu kako je Meghan htjela roditi dijete na prirodan način - suprotno protokolu. Međutim, prema pisanju britanskog lista 'Dailymail', taj je plan odbačen u kratkom roku, a 37-godišnja Meghan hospitalizirana je u londonskoj bolnici.  

No, putovanje u bolnicu bilo je obavijeno tajnom, piše 'Dailymail'. Mnogi članovi kraljevske obitelji nisu bili obaviješteni o promjeni plana.

07.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.