PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

21.08.2019
tekst
tekst

Zanimljivosti

(VIDEO) HRVATSKI PREDSTAVNIK ROKO BLAŽEVIĆ Ostao bez finala Eurosonga, pogledajte njegov nastup

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

Ovogodišnji Eurosong održava se u Izraelu.

Autor: CroExpress/Hina

Hrvatski predstavnik za pjesmu Eurovizije Roko Blažević u četvrtak navečer nije se uspio plasirati u finale 64. po redu tog glazbenog natjecanja koje se ove godine održava u Tel Avivu, nakon što se u drugoj polufinalnoj večeri s izvedbom pjesme The Dream natjecao u konkurenciji izvođača iz 18 zemalja. 

U drugoj polufinalnoj večeri tražilo se najboljih 10 izvođača, a u finale, koje se održava u subotu, 18. svibnja, plasirali su se pjevači iz Sjeverne Makedonije, Nizozemske, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švicarske i Malte.  

Blažević je nastupio deseti po redu s pjesmom The Dream autora Jacquesa Houdeka, Andree Čubrić i Charlija Masona, a osim predstavnika Hrvatske, plasman u finale nisu uspjeli ostvariti ni izvođači iz Armenije, Irske, Moldavije, Latvije, Rumunjske, Austrije i Litve.  

U utorak je održana prva polufinalna večer, a u borbi predstavnika iz 17 zemalja ulazak u finalno natjecanje osiguralo je također najboljih deset izvođača - iz Češke, Grčke, Bjelorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije. Geslo ovogodišnjeg Eurosonga je Usudi se sanjati (Dare to Dream), a održava se u Tel Avivu zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi pjevačice Nette Barzilai s pjesmom Toy, kojom je otvorila i natjecanje u utorak. 

Takozvanih "pet velikih" - Britanija, Francuska, Njemačka, Italija i Španjolska automatski ulaze u finale jer daju najveći financijski doprinos Europskoj uniji radiotelevizija koja producira natjecanje. Dodatno ulazi i Izrael kao zemlja domaćin, pa će tako u finalu sudjelovati ukupno 26 izvođača.

17.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.