PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.06.2019
tekst
tekst

Zanimljivosti

ZAŠTITA OKOLIŠA Croatia Airlines od danas pića poslužuje u papirnatim čašama

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Od danas se putnicima na svim letovima Croatia Airlinesa sva bezalkoholna i alkoholna pića te topli napici počinju servirati u papirnatim, a ne više u plastičnim čašama.

Autor: CroExpress

'To je samo jedna od mjera kojima kompanija nastavlja potvrđivati svoju trajnu opredijeljenost održivom razvoju u različitim segmentima poslovanja i to u skladu s aktualnim trendovima te zakonskim zahtjevima na području zaštite okoliša.

Uporabom papirnatih čaša putnicima će se ponuditi još kvalitetnija razina usluge, a navedena mjera konkretno znači uklanjanje 26 tona plastike na 2,000,000 prevezenih putnika (lani je u zrakoplovima ukupno prevezeno 2,17 milijuna putnika).

Vrijedi podsjetiti kako Croatia Airlines tijekom godine kontinuirano provodi mjere u vezi sa smanjenjem emisija stakleničkih plinova, kao i mjere štednje potrošne vode u zrakoplovima tijekom leta. Osim toga, ove godine tiši su i letovi zrakoplova Airbus (tri A319 i tri A320) zbog primjene wake vortex generatora, a ugradnja nove satelitske navigacije u zrakoplove Dash 8-Q400 omogućila je i energetski učinkovitije letenje tog tipa zrakoplova u floti', priopćili su iz Croatia Airlinesa.

04.06.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.