Autor: CroExpress
‘Zemlja s više od tisuću otoka obiluje prekrasnim plažama, uvalicama i zaljevima, brojnim otvorenim stijenama i platoima za sunčanje. Ima predivne šljunčane plaže, kao i plaže tik do borove šume s obiljem hlada, kristalno čisto more..’, ovim riječima njemački Focus opisuje hrvatsku obalu.  
Piše i kako Rab i Brač s najljepšim pješčanim plažama i mediteranskom klimom uvode s pravom Hrvatsku u trend ljetne destinacije.  
‘Sve više turista se radije odlučuje za prelijepo hrvatsko otočje nego za klasične turističke destinacije za odmor u Italiji, Mallorci i Costa Bravi‘, piše Focus koji također dodaje kako Rab i Brač imaju najljepše pješčane plaže pri čemu ističu kako većina plaža na hrvatskoj obali posjeduje međunarodnu Plavu zastavu. 
Najpopularnije destinacije njemačkih turista su Istra, zatim najzeleniji otok Kvarnerskog zaljeva Rab, otoci Cres, Lošinj i Krk, ali i otok Pag, piše Focus. Tu je naravno i Dubrovnik, sa povijesnim znamenitostima, a nezaobilazan je i Zlatni rat na Braču.  
‘Rajska plaža Zlatni rat je za sve one koji žele uživati u vjetru i valovima. Jedna je od najljepših šljunčanih plaža na Jadranu. Najprepoznatljivija vizura Bola. Nastala je taloženjem finog zlatnog šljunka oko podmorskog grebena pružajući se poput jezičca i do 500 m u more. Pod utjecajem vjetrova, valova i morskih strujanja vršak Zlatnog rata stalno mijenja svoj oblik čineći ga svaki put drugačijim‘, piše Focus koji ističe i Makarsku rivijeru, Korčulu, Dugi otok i ostale destinacije kojima se ponosimo.

Datum objave: 10.06.2019.