Autor: CroExpress/PR

Bijela jedra na morskoj pučini nisu samo privlačan motiv za fotografiju. U oku promatrača istovremeno bude čežnju, mir i razigranost, asociraju na slobodu i opuštanje. Naravno, zaljubljenicima u jedrenje, rekreativcima i profesionalnim jedriličarima znače puno više, a svako je njihovo isplovljavanje nova zanimljiva priča. Neke se vječno pamte i predstavljaju poseban izazov i radost, a jedna je od njih regata ‘Trka oko Krka’.
Šesto izdanje ove atraktivne višednevne odobalne regate održavat će se od 20. do 22. rujna u organizaciji jedriličarskih klubova ‘Jadro’ iz Selca i ‘Burin’ iz Novog Vinodolskog.

‘Trka oko Krka’ je već stekla popularnost u jedriličarskoj zajednici, prepoznata je kao jedan od najatraktivnijih sportskih događaja na Kvarneru i doprinosi promidžbi turizma ovoga kraja.
Prema najavama, ove će godine sudjelovati tridesetak jedrilica, a osim velikih regatnih ‘jurilica’, bit će zastupljene i klase Mini 650, Melges 24, J70 i JustinTen. ‘Trka oko Krka’ je uvrštena u ‘CRO ORC Offshore Cup’, za što se i boduje. U tome se kupu rezultati svih jedrilica s ORC Club premjerom zbrajaju za ukupni poredak, a do sada je odjedrena ‘Jadranska regata’. Do kraja sezone preostalo je još šest regata: ‘Trka oko Krka’, ‘Regata tisuću otoka’ (boduju se dvije etape), ‘Galijola’, ‘Viška regata’, ‘Regata oko Dugog otoka’, ‘Jabuka i Susak za posade’. Budući da se odbacuju četiri lošija plasmana, sve je još otvoreno za osvajača kupa.

Start ‘Trke oko Krka’ će biti ispred luke Selce, gdje će se odvijati prijave, pregled jedrilica i opreme, domjenak dobrodošlice i završne pripreme za start. Na cilju će jedriličare čekati sigurni vezovi i puni komfor ‘Mitan Marine’, gdje će se održati i proglašenje pobjednika uz završni domjenak.
Start regate će biti u petak, 20. rujna, u 19 h ispred luke Selce, a cilj ispred ‘Mitan marine’ u Novom Vinodolskom, i to najkasnije u nedjelju, 22. rujna u 14 h. Ove se godine, uz povoljne vremenske uvjete, očekuje i obaranje rekorda od 8 h 8 min. i 50 s iz 2014. Start regate će se moći pratiti s broda ‘Mali Marino’, koji isplovljava iz Selca u 18:30 h, a vraća se u 21 h.

Regatu će se moći pratiti i uživo na internetu putem ‘live-trackera’ na www.regate.com.hr.

Posjetite Selce i Novi Vinodolski, priključite se praćenju starta regate s brodova i doživite nezaboravan vikend!
P.s. Jedriličarima želimo uspješno natjecanje i puno ugodnih i veselih trenutaka!

Organizatori: Jedriličarski klub – Yacht Club ‘Jadro’ – Selce, Jedriličarski klub ‘Burin’ Novi Vinodolski
Suorganizator: ‘Mitan Marina’ Novi Vinodolski
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Grad Novi Vinodolski, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, Županijska lučka uprava Crikvenica
Sponzori: ‘Mali Marino’ i ‘Tunar Beach Bar’.

Datum objave: 20.09.2019.