CroExpress/N1 info

Prepoznajete li ovu četvorku? Osmogodišnji Šimun iz Nuštra kaže da su oni za njega junaci!, stoji u objavi općine Nuštar uz fotografiju dječaka koji drži svoj crtež. Na njemu je nacrtao omiljene superjunake iz stripova: Supermana, Batmana, Flasha i Čudesnu ženu, ali je ispod njih napisao imena članova Nacionalnog stožera civilne zaštite: Vili, Kruno, Davor i Alemka.
Objava je odmah postala viralni hit, a reagirao je i ministar Vili Beroš.

‘Dragi Šimune, hvala ti. Čuvaj svoje bližnje…Ti si njihov štit i moj junak! Pozdravlja te Vili’, napisao je u komentaru sa službene stranice na Facebooku koronavirus.hr.

Novinari 24sata posjetili su obitelj mališana u Nuštru i organizirali telefonski razgovor dječaka s ministrom Berošem. Ministar ga je pitao koliko ima godina i za koga navija.

‘Jel gledaš svaki dan nastavu na našoj televiziji? Molim te budi puno vrijedan, to ti je najvažnije’ poručio je Beroš osmogodišnjem Šimunu te ga pitao zna li da treba čuvati sve članove svoje obitelji.

‘Znam. Prijeti nam taj koronavirus, ja ne znam otkud se on stvorio’, rekao je Šimun te rekao Berošu kako je on za njega superheroj.

‘Bitno je da znaš da je virus opasan i da mi radimo sve da ga pobijedimo… Mi ti nismo superheroji, samo smo ljudi koji radimo i volimo svoj posao’, rekao mu je Beroš i poručio da je on za njega superheroj.

‘Ti si za mene superheroj. Čuvaj starije i roditelje i upozoravaj ih na preporuke koje mi dajemo’, rekao je ministar.

Datum objave: 29.03.2020.