Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) 1. travnja pokrenulo Program dodjele potpora za smanjenje troškova plina za mikro, male i srednje poduzetnike.

 Ovaj Program se provodi u sklopu paketa mjera Vlade Republike Hrvatske za ublažavanje rasta cijena energenata, kao mjera pomoći poduzetnicima koji su se zbog porasta cijena energenata našli u riziku od energetskog siromaštva. 

Program je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima s prosječnom godišnjom potrošnjom plina na pojedinačnim obračunskim mjernim mjestima do 10 GWh. Riječ je o potporama male vrijednosti (de minimis potpore) za smanjenje računa za potrošnju plina u iznosu od 15 lipa po kWh potrošenog plina.

Potpora će biti dostupna svim poduzetnicima koji zadovoljavaju uvjete, a svi poduzetnici koji se prijave do kraja travnja potporu će početi koristiti već za plin potrošen u travnju.

Informaciju o Javnom pozivu možete vidjeti na mrežnoj stranici HAMAG-BICRO-a, gdje, također, možete pristupiti aplikaciji za prijavu za subvenciju.

Česta pitanja vezana uz program i prijave i odgovore na njih možete pronaći na mrežnoj stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.


Autor: CroExpress/ Hrvatska gospodarska komora Datum objave: 07.04.2022.