Zavičajna zajednica Široki Brijeg donirala je stambeni kontejner jednoj obitelji čija je kuća teško oštećenja na području Petrinje, dok će ostatak prikupljenoga novca biti utrošen za pomoć u obnovi kuće druge obitelji.  

Kako su u srijedu izvijestili iz zajednice koja okuplja Širokobriježane, u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije stambeni kontejner isporučen je obitelji Matijević. Kuća ove obitelji dobila je crvenu oznaku te nije sigurna za boravak u mjestu Nova Drenčina pored Petrinje.

Dodali su kako će ostatak prikupljenih sredstava od humanitarne akcije usmjeriti za pomoć u obnovi kuće mladoj obitelji Ivančić također iz Petrinje.

“Omogućiti ljudima privremeni smještaj jako puno znači, a to smo se danas i uvjerili. Ne zaboravimo prije svega ostati ljudi i budimo zahvalni Bogu i cijenimo ono što imamo”, naveli su iz Zavičajne zajednice Širokog Brijega.

Akciju za pomoć Petrinji i Banovini ova udruga pokrenula je nedugo nakon niza razornih potresa na području Banovine početkom ove godine, a okončat će se početkom lipnja.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 19.05.2021.