Uzbuđenje je na vrhuncu jer nas svega još nekoliko dana dijeli od najstarijeg plivačkog maratona na Jadranu. Maraton Šilo – Crikvenica će se tradicionalno plivati na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, 112. put po redu.

Ovo tradicionalno događanje sastavni je dio programa  „Crikvenica Summer Showtime“, okuplja rekreativce i profesionalne plivače, a mnogi sudionici iz raznih zemalja s užitkom će odmjeriti snage i uključiti se u ovu vrhunsku turističko-sportsko razglednicu!

Prijave su počele 19. srpnja u 14:00 sati, a zatvorene su 8. kolovoza u 12:00 sati. Prijavljeno je 277 sudionika, od čega 214 plivača i 63 plivačice. Osim iz Hrvatske, natjecatelji nam dolaze iz Slovenije, Italije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovačke, Australije, Ukrajine i Mađarske. Najmlađi sudionik je devetogodišnji plivač s područja Rivijere, a najstariji sudionik ima 73 godine i dolazi  iz Slovenije. Ovogodišnji će maraton plivati i jedna peteročlana te četiri tročlane obitelji. Jedna od zanimljivosti je svakako i natjecanje čak dva para blizanaca iz Slovenije.

Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u 18 kategorija. U tijeku trajanja natjecanja primjenjuju se pravila Hrvatskoga saveza za daljinsko plivanje, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri. Utrku će pratiti i Sportska televizija.

Po prvi puta otkada se održava maraton, start je u kasnijim popodnevnim satima, točnije u 18:00 sati iz mora u Šilu na otoku Krku, a cilj na vrhu zapadnog lukobrana ispred Gradskog plivališta u Crikvenici. Službeni završetak natjecanja je u 19:30 sati, a svečana dodjela nagrada će se održati u 20:30 sati na Trgu Stjepana Radića, nakon čega slijedi glazbeno-zabavni program uz nastup grupe „Grooversi“.

Organizator 112. Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica je Turistička zajednica Grada Crikvenice.

Suorganizatori: PŠRD “Arbun” Crikvenica, ŠRK “Oslić” Selce, ŠRD “Lovrata” Dramalj, ŠRD “Tunera” Jadranovo, ŠRK “Čikavica” Šilo, Jedriličarsko društvo “Val”, Jedriličarski klub „Jadro“ Selce, KPA “Crikvenica”, Vaterpolo klub „Crikvenica“.

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, TZ Kvarnera, Županijska lučka uprava Crikvenica, Lučka kapetanija ispostava Crikvenica, Županijska lučka uprava Krk, “Eko-Murvica” d.o.o.

Detaljnije informacije o 112. Plivačkome maratonu Šilo-Crikvenica možete pronaći na web stranici www.rivieracrikvenica.com, a sve novosti redovito pratite i na Facebook stranici Plivački maraton Šilo – Crikvenica.

Doživite pozitivnu atmosferu, međusobno bodrenje i veličanstven prizor punog kanala s velikim brojem plivača! Ne propustite biti u Crikvenici na praznik Vele gospe!

Za predstavnike medija osigurano je posebno plovilo za praćenje utrke s mora od starta do cilja. Ukrcaj je u Crikvenici na Gradskom plivalištu oko 17:30 sati, a dolazak je potrebno najaviti direktorici Marijani Biondić 099/315-9551 ili voditeljici marketinga Gordani Jelenović 091/241-0511.

U nastavku tehničke informacije 112. Plivačkog maratona Šilo – Crikvenica:

  • Maraton se održava na utvrđenoj stazi od Šila do Crikvenice dužine 3500 m
  • Svi natjecatelji obvezni su doći na registraciju sudionika od 15:45 do 16:45 sati na Gradsko plivalište Crikvenica, nakon čega se ukrcavaju u poseban brod za natjecatelje („Sfera“).  Brod polazi nakon ukrcaja svih natjecatelja, a najkasnije u 17:15 sati. Za natjecatelje koji borave na otoku Krku registracija se može obaviti i na lokaciji starta utrke – u Šilu, od 16:30 do 17:30 sati.
  • Start natjecanja je u 18:00 sati u Šilu (otok Krk). Start je iz mora. Cilj natjecanja je na vrhu zapadnog lukobrana ispred Gradskog plivališta u Crikvenici.
  • Službeni završetak natjecanja je u 19:30 sati. U tijeku trajanja natjecanja primjenjuju se pravila Hrvatskog saveza za daljinsko plivanje, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri.
  • Svečana dodjela nagrada održat će se na Trgu Stjepana Radića u 20:30 sati, a nakon dodjele nagrada će se održati glazbeno-zabavni program uz grupu „Grooversi“. Organizator je osigurao povratak natjecatelja iz Crikvenice u Šilo nakon završetka maratona.

Autor: TZ grada Crikvenice Datum objave: 13.08.2022.