U subotu. 2. rujna, završio je 57. „Ribarski tjedan“, manifestacija koja se organizira u čast ribarima i vrijednoj tradiciji ribarstva u Crikvenici. Ovogodišnji slavljenički tjedan svojim je posjetiteljima u razdoblju od 26. kolovoza do 2. rujna omogućio bogata kulturna, sportsko-rekreativna i zabavna događanja uz odličnu eno i gastro ponudu te sadržaje za naše najmlađe.

Oni su u subotnjim jutarnjim satima 26. kolovoza uživali u edukativnoj radionici o ribolovu, a u predvečernjim satima je bilo energično na Gradskom plivalištu uz Noć vaterpola. Navečer je u centru grada svečano otvoren „Ribarski tjedan“ pozdravnim govorom gradonačelnika Damira Rukavine. Iz gradske se luke na pučinu otisnula Karavana „Ribarski tjedan“, besplatna panoramska vožnja brodovima koju su posjetiteljima poklonili crikvenički brodari. Zabavljali su nas i rasplesali glazbeni sastav „Baruffa“ i Luka Nižetić.

Topla nedjeljna večer, 27. kolovoza, bila je kao stvorena za vinsku radionicu u sklopu vinskog kutka, pod nazivom „Svijetla strana Kvarnera“. Glazbenim nastupom sve prisutne su zabavili Joso Butorac i „Trio Vivak“. Iako vremenske (ne)prilike nisu bile na našoj strani, dio programa, 28., 29. i 30. kolovoza je prebačen na zadnja tri dana manifestacije.

ZAVRŠIO JE 57. 'RIBARSKI TJEDAN' U CRIKVENICI: Tjedan za pamćenje proletio u trenu
TZ grada Crikvenice

U četvrtak, 31. kolovoza,večer je bila prepuna dobre zabave zahvaljujući vinskoj radionici „Tamna strana Kvarnera“ i 8. Festivalu čakavske besede „ČA fest“. Ovaj glazbeno-scenski program s domaćim izvođačima i autorima koji čuvaju i promoviraju razne čakavske govore iz godine u godinu privlači sve veći broj ljubitelja i podsjeća na neprocjenjivost tradicije u svakom njenom obliku. Sve prisutne zabavio je i nastup Klape „Kala“.

Sajamsko-tradicijski program „Primorska noć“ i nastup glazbenog sastava „Trio Crikvenica“ i Klape „Tramuntana“ održani su u petak, 1. rujna.

Zadnji je dan ove manifestacije, 2. rujna, započeo u znaku jedara. Naime, u podne je održana jedriličarska regata krstaša „Ribarski tjedan“, a u 17:00 sati regata drvenih barak i veslanje na drvenim barkama.

Atmosferu su navečer do usijanja doveli Zorica Kondža i glazbeni sastav „Trend“. Tradicionalno, u ponoć su svi okupljeni mogli uživati u vatrometu.

Jedan od sadržaja koji je stvarao dodatno uzbuđenje jest igra „Pronađi sirenu“. Zadatak je bio pronaći naljepnicu sirene u užem centru grada i donijeti je u Turističko – informativni centar u Crikvenici te preuzeti zasluženu nagradu.

Svake večeri tijekom „Ribarskoga tjedna“ za eno i gastro poslastice su se pobrinule gastro kućice na tri lokacije u centru grada („Fish street food zona“, „More na tanjuru“ i „Primorska riblja kuhinja by ‘Jadran’“)  te vinski kutak Udruge „Vina Kvarnera“.

U program se uključio i Muzej Grada Crikvenice, koji je omogućio slobodan ulaz za sve posjetitelje tijekom „Ribarskoga tjedna“ na izložbama, kao i Kućica od ribari u Jadranovu. Tijekom slavljeničkog tjedna svi zainteresirani su mogli iskušati vinuti se u visine na panoramskom kotaču u centru grada, i to po promotivnim cijenama.

ZAVRŠIO JE 57. 'RIBARSKI TJEDAN' U CRIKVENICI: Tjedan za pamćenje proletio u trenu
TZ grada Crikvenice

Svoje najljepše uspomene koje ste doživjeli kod nas mogli ste ovjekovječiti na jednom od photo pointova u centru grada.

Provjerite već dogodine zašto mnogi naši dragi gosti planiraju svoj odmor baš dok traje „Ribarski tjedan“. Opuštanje, zabava, nezaboravni dani uz more i na moru i ukusni riblji specijaliteti   ̶  čekamo vas i 2024., na 58. „Ribarskome tjednu“ u Crikvenici!

ZAVRŠIO JE 57. 'RIBARSKI TJEDAN' U CRIKVENICI: Tjedan za pamćenje proletio u trenu
TZ grada Crikvenice

Organizator: TZG Crikvenice

Suorganizatori: „ Jadran” d.d. Crikvenica, Cocktail bar „Balustrada”, Kavana „Toš”, Catering „Derossi“, „Jarun ideja” d.o.o., JD „Val”, PŠRD „Arbun”, Udruženje vinara „Vina Kvarnera“, Obrt „Glamour”, VK „Crikvenica”, Muzej Grada Crikvenice, KČS „Kotor”, M/B „Plima”, M/B „Primorka”, M/B „Sfera”, M/B „MS Lord”, podmornica „Peppy”

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, TZ Kvarnera, „Kvarner Maritime Heritage”, „Jadran“ d.d. Crikvenica, ŽLU Crikvenica, „Eko-Murvica” d.o.o., VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol d.o.o.


Autor: TZ grada Crikvenice Datum objave: 05.09.2023.