Još ranije je USKOK potvrdio da istražuje osječke suce slijedom Mamićevih navoda, a Zdravko Mamić je nedavno u BiH dao iskaz.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list u srijedu ujutro započela su uhićenja osječkih sudaca koje je Zdravko Mamić u ožujku prozvao za kriminal, među ostalim, primanje mita kako bi ga oslobodili u sudskom postupku za izvlačenje novca iz Dinama.

Još ranije je USKOK potvrdio da istražuje osječke suce slijedom Mamićevih navoda, a Zdravko Mamić je nedavno u BiH dao iskaz.

Službeno nitko ne želi reći o kojim je sucima riječ, a mediji prenose kako je navodno riječ o najprozivanijim sucima – Darku Krušlinu, Zvonku Vekiću i Anti Kvesiću.

Za Jutarnji list je odvjetnik Darka Krušlina Ljubo Pavasović Visković potvrdio da je policija oko šest sati upala u dom njegova klijenta u Osijeku i da je u tijeku pretraga.

Uhićenja je za N1 prokomentirao i odvjetnik Anto Nobilo.

“Ako su počela uhićenja, to znači da postoji osnovana sumnja. To je već puno“, rekao je Nobilo te nadodao kako nije poznato znači li to da će doći do ponovljenog suđenja Mamiću.

“Ovo je velika vijest za Hrvatsku i pravosuđe. Ovo je alarm da nešto treba mijenjati”, kazao je.

USKOK i policija se oglasili o uhićenjima

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Osijek), u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila četiri osobe, od čega trojicu pravosudnih dužnosnika, te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u, priopćeno je iz policije.

Za sada se može potvrditi da su uhićene četiri osobe među kojima su trojica sudaca u odnosu na koje je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo, objavio je USKOK.

Podsjetimo, Vrhovni sud je braći Zdravku i Zoranu Mamiću potvrdio presudu za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Trenutno se obojica nalaze u BiH čije državljanstvo imaju. 


Autor: CroExpress Datum objave: 09.06.2021.