Autor: CroExpress

‘Brojni rođaci i dan-danas žive i rade po mnogim kontinentima. Moja veza s dijasporom je intenzivna. S našim iseljenicima se susrećem kad god Dinamo putuje u inozemstvo. I u Hrvatsku dolaze mnogi iseljenički klubovi i igraju s Dinamom.

Često kontaktiramo naše nogometne klubove u Melbourneu, Sidneyu, Kanadi, Njemačkoj, Austriji…, imamo jako dobru poveznicu sa svima njima. Znam koliko su naši iseljenici sanjali svoju državu, znam koliko su uložili novca, zdravlja i života za ostvarenje hrvatskog sna, tj. hrvatske države. Znam da su više puta izigrane njihove nade i želje.

Apeliram na sve iseljene Hrvate da ne posustanu u svojoj ljubavi prema domovini, jer domovinu ne čine pojedinci. Žao mi je da ta silna energija koju ima iseljeništvo nije u zajedničkom interesu još bolje iskorištena. Poručujem svim sportašima, prvenstveno nogometašima, podržavajte hrvatski nogomet, volite svoju domaću reprezentaciju. Svi iseljenički klubovi koji žele kontakt s Dinamom neka nas obavijeste, sigurno ćemo im izaći u susret i odgovoriti.’Datum objave: 27.06.2014.