Autor: Z.S./EPSO

Ambasadorica Europskog ureda za odabir osoblja (EPSO) na Sveučilištu u Zagrebu Ana Lah održat će prezentaciju namijenjenu studentima i osobama koje su zainteresirane za zapošljavanje u nekoj od institucija i agencija Europske unije.

Kako najavljuju iz EPSO-a, na njoj će zainteresirani dobiti odgovor na pitanja o tome kako izgleda selekcijski postupak i koji su kriteriji za zapošljavanje, koja se zanimanja traže te kada, gdje i kako se prijaviti na neki od natječaja. Također, bit će dan pregled institucija i agencija u kojima postoji mogućnost stažiranja.

Važno je napomenuti da je potrebno najaviti svoj dolazak na eucareers.zagreb@gmail.com do 28. rujna 2014.

Institucije Europske unije zapošljavaju oko 40 000 ljudi vrlo različitih kulturnih, obrazovnih i profesionalnih profila, a većina selekcijskih postupaka provodi se putem Europskog ureda za odabir osoblja (EPSO).

EPSO je odgovoran za odabir osoblja za rad u institucijama i agencijama Europske unije, uključujući Europski parlament, Vijeće Europske unije, Europsku komisiju, Sud Europske unije, Europskirevizorski sud, Europsku službu za vanjsko djelovanje, Odbor regija, Europskog nadzornika za zaštitu podataka, Europski gospodarski i socijalni odbor i Europskog ombudsmana.

Datum objave: 26.09.2014.