Oduvijek ste sanjali o savršeno blistavom osmijehu? Neka on bude vaša novogodišnja odluka za 2023.

Dođite u Zagreb, doživite Advent u punom sjaju, posjetite stručnjake u Štimac centru dentalne medicine i vratite se kući s novim osmijehom. Štimac centar čini čak 15 doktora dentalne medicine svih grana dentalne medicine. Stručni tim ovog centra čini 15 doktora dentalne medicine na čelu s osnivačicom Majom Jagodić-Štimac, dr.med.dent., Filipom Štimcem, dr.med.dent., specijalistom oralne kirurgije te Elenom Štimac Vukojević, dr. med. dent., specijalisticom dentalne protetike. Dentalni stručnjaci pokrivaju sve grane dentalne medicine na jednom mjestu: opću stomatologiju, protetiku, kirurgiju, implantologiju, parodontologiju, estetsku stomatologiju, restaurativnu stomatologiju i endodonciju.  Mogu se pohvaliti i 30 godina dugom tradicijom, te s više od 30 tisuća novih osmijeha koje su stavili na lica svojih pacijenata.

Ako ste se i vi zaželjeli novi osmijeh u 2023., ovo je članak za vas  – upoznat ćemo vas s najtraženijim uslugama ovog dentalnog centra koje možete dobiti već za vrijeme ovih praznika i blagdana.

“Nedostatak zuba za nas nije problem!”

Gubitak zubi predstavlja ne samo estetski problem, nego i zdravstveni problem. Kad se zubi gube tada dolazi i do gubitka mekog tkiva i čeljusne kosti, a dugotrajno stanje bezubosti može dovesti do raznih komplikacija i tegoba. Ono uzrokuje preopterećenost ostalih zubi, dolazi do lošeg prijenosa žvačnih sila, a moguća je i pojava glavobolja te bolova u čeljusti.

Ugradnjom implantata rješavate se svih navedenih tegoba, a pri zahvatu se ne oštećuju okolni zubi. Uz pravilnu njegu i dobru oralnu higijenu, zubni implantati predstavljaju trajno rješenje. Oni nadomještaju izgubljeni zub i ponašaju se kao prirodni zubi. Mnogi pacijenti, ipak, strahuju od samog postupka ugradnje implantatata jer smatraju da je on dug i bolan – što je netočno.

“Pacijenti se uvijek iznenade koliko je jednostavan i brz postupak ugradnje implantata. Traje svega 15-ak minuta po zubu. Također, sam postupak ne boli, jer se izvodi pod lokalnom anestezijom”,rekao nam je Filip Štimac, dr.med.dent, specijalist oralne kirurgije.

Zubne ljuskice za blistav osmijeh!

Ako je vaš problem sa zubima prvenstveno estetske prirode, onda su ljuskice za zube idealne za stvaranje osmijeha koji će privući pozornost svih oko vas. Trajno se postavljaju na prednju površinu zuba, zahtjevaju minimalno brušenje i stvaraju efekt prirodnih zubi! Brušenje zubi u slučaju ljuskica, iako minimalno, potrebno je kako bi se izravnao osmijeh i dobila idealna linija osmijeha. Vjerovali ili ne, ljuskice može dobiti svaka osoba koja želi ljepši i bjelji osmijeh, a ima prirodne zube koji nisu većinski prekriveni ispunima, odnosno plombama.

Za cijeli postupak postavljanja ljuskica potrebno je samo nekoliko dolazaka u Štimac centar. Tako da svoj novi osmijeh, u nekim slučajevima, možete dobiti tijekom Adventskog odmora u Zagrebu. Postupak počinje minimalnim brušenjem zuba i uzimanjem otiska. Dok se ljuskice ne izrade, nose se privremene ljuskice kojima je glavna funkcija da zaštite zube dok se ne naprave trajne keramičke ljuskice.

Uz keramičke, postoje i kompozitne ljuskice za zube. Stručnjaci iz ovog modernog dentalnog centra ipak preporučaju keramičke jer one s vremenom ne mijenjaju ni boju ni izgled, za razliku od kompozitnih.

Za oštećenije zube idealne su zubne krunice!

U slučajevima kada je zub oslabio karijesima, puknuo ili izgubio svoju funkciju, stručnjaci iz Štimac centra često savjetuju da ga se ojača i nadogradi zubnom krunicom. Zubne krunice dobivaju se na sličan način kao i ljuskice, ali se zub prije postavljanja krunica više brusi nego što se brusi prije postavljanja zubnih ljuskica. Nakon brušenja uzima se otisak za izradu krunice, a za to vrijeme dobiva se privremeni zub kako bi se sačuvao izbrušen zub i njegova struktura i kako ni u jednom trenutku ne bi bili bez zubi.

Znamo gdje ovog Adventa možete dobiti najljepši poklon - osmijeh iz snova!

Cijeli postupak brušenja i postavljanja privremenog zuba obavlja se u jednom danu. Cjelokupan tretman u potpunosti je bezbolan uz pomoć lokalne anestezije. Vremenski period potreban da se krunice izrade ovisi i o samom broju krunica i materijalu krunica. Najčešće je finalni rad gotov kroz tjedan do dva od uzimanja otisaka. Manji broj krunica može biti gotov i u roku od nekoliko dana. Postoje još neke razlike između zubnih krunica i zubnih ljuskica.

“Zubnim krunicama nadomješta se zubna struktura koja nedostaje, te se zubu vraća njegova prvotna funkcija. Također, zubne krunice stavljaju se kad je zub oštećen jer ga tako spašavamo. Ljuskice imaju više estetsku vrhu – one mijenjaju veličinu, oblik ili boju zuba. Zubi na koje ih stavljamo moraju biti zdravi”, rekla nam je Elena Štimac Vukojević,  dr. med. dent, specijalistica dentalne protetike.

Nakon Štimac centra posjetite i čaroban Advent u Zagrebu

Uz odličnu dentalnu uslugu, u glavnom se gradu odvija nadaleko poznat Advent u Zagrebu.  Ove godine vraća se u punom sjaju s božićnim dekoracijama, drvenim kućicama, bogatom ugostiteljskom ponudom i zabavnim sadržajem za sve uzraste. Centar svih zbivanja i događanja bit će klizalište na Trgu kralja Tomislava, park Zrinjevac, popularna Fuliranja na Strossmayerovom trgu i na terasi Hotela Esplanade, te Europski trg. Oni najmlađi uživat će u predstavama Živih božićnih jaslica, brojnim muzejima i Adventu u Zoološkom vrtu, a za sve one koji i za vrijeme blagdana brinu o zdravlju i zdravim navikama tu je Advent Run – božićna utrka na 5 ili 10 kilometara čiji prihodi idu u humanitarne svrhe. Bilo da želite probati blagdanske specijalitete i kuhano vino, bilo da ste željni dobre zabave na otvorenom, ili želite provesti vrijeme s obitelji i prijateljima u bajkovitom božićnom ugođaju – Zagreb je idealno mjesto za sve to i još puno toga. 

Znamo gdje ovog Adventa možete dobiti najljepši poklon - osmijeh iz snova!
Izvor: Promo fotografije / Autor: Arhiva HTZ / J. Duval

Zato, nemojte stavljati svoj željeni osmijeh na čekanje. Prepustite se u ruke stručnjaka Štimac centra dentalne medicine kako bi zahvat bio obavljen brzo i sigurno. Javiti im se možete putem online obrasca ili pozivom na broj +385 1 3633 602. 


Autor: Štimac - centar dentalne medicine Datum objave: 15.12.2022.