Autor: Zoran Stupar

U zemlji u kojoj lopovi koji su pokrali milijune opušteno šeću ulicama turističkih bisera Hrvatske, a kažnjavaju se guljenjem krumpira, policija optužnim prijedlogom traži 30 dana zatvora za sve aktiviste koji su sprječavali deložaciju obitelji Mišković i njihovo šestero djece, objavio je Živi zid.
‘Jedini smisao traženja tako drakonske kazne je zastrašivanje civilne populacije kako bi se na njih djelovalo na način da odustanu od daljnjeg pružanja otpora, ali ovom prilikom im javno poručujemo da neće uspjeti u toj namjeri i da nas nikakvim kaznama ne mogu zaustaviti, naša borba protiv kreditnog sustava i njegovih saborskih i uličnih marioneta se nastavlja’, poručili su aktivisti.
Podsjetimo, deložaciju obitelji Mišković iz okolice Knina pratile su mučne scene policijskog nasilnog odvođenja maloljetnika, bacanja 92-godišnje bake na tlo, a policajci su optuženi i za udaranje jednog od aktivista. Odvjetnik Vladimir Gredelj naknadno je sazvao konferenciju za novinare na kojoj je ustvrdio da će ‘pocijepati diplomu ako deložiraju Miškoviće’. 

Datum objave: 22.08.2014.