U monumentalnoj crkvi sv. Pavla u Münchenu održan je duhovni koncert koji je predvodio Alan Hržica sa svojim slavljeničkim timom.

Više od tisuću Hrvata prisustvovalo je dvosatnoj večeri slavljenja. Pod vodstvom Duha Svetoga zajedničkim snagama sa svojim sinovima, koji su prvi put uz njega nastupili, Hržica je donio Krista u srca prisutnih ljudi.

Bilo je suza radosnica, silnog mnoštva mladih i svi smo te večeri osjećali posebnu radost i zajedništvo.

Program je započeo svetom misom pod vodstvom fra Petra Klapeža uz misno geslo: „Budimo radosni, pripravimo put Gospodinu, radujmo se u ovom tjednu, budimo radost! Slavimo Boga i otvorimo tako srca za Božju ljubav“.

Pretprogram duhovnog slavlja predvodio je kapelan fra Slaven Čeko u pratnji zbora mladih FRAME München, pod vodstvom sestre Nikoline Bilić.

Sažetak nagovora fra Slavena mogao bi se izraziti iz biblijskog citata 2 knjige Ljetopisa 5, 13: „I dok su trubili i pjevali složno kao jedan i jednoglasno hvalili i slavili Jahvu, podižući glas uz trube, cimbale i druga glazbala, hvaleći Jahvu jer je dobar i jer je vječna njegova ljubav, oblak ispuni dom Jahvin”.

“U ovom vremenu došašća Gospodinu uzdignimo glas, On nas preobražava i ozdravlja svojom prisutnošću”, javila je Molitvena zajednica Srca Isusova.


Autor: CroExpress Datum objave: 15.12.2022.