Stepinac je jedan od svetaca koje najčešće stavljam na svoje platno ili papir…, a evo i zašto, napisala je to mlada umjetnica i slikarica Eva Vukina na svom Facebook profilu, koje vam u nastavku donosimo u cjelosti.

‘Alojzije Stepinac je taj blaženik zahvaljujući kojem su moj tata i nećak ozdravili od teške upale pluća 2019. godine. Te godine blaženi Stepinac bio je moj svetac zaštitnik i njemu smo se kao obitelj svi molili, za tatino ozdravljenje i ozdravljenje malog tada dvogodišnjeg Jone koji je završio na intenzivnoj u Klaićevoj u Zagrebu.

Jona je trebao ići na tešku operaciju pluća opasnu po život. Bio je u životnoj opasnosti zbog ugrušaka koji su mu se pojavili na plućima, a u isto vrijeme tata je završio u bolnici s teškom upalom pluća. Nijedan antiobiotik mu nije bio učinkovit.

Bilo je to jedno teško razdoblje svima nama ali razdoblje prožeto molitvom krunice, razdoblje u kojem se kušala naša vjera i u kojem smo osjetili posebno Isusovu i Marijinu blizinu. Redovito smo se molili Stepincu u katedrali uz njegov grob. Dnevno molili po tri krunice, čak na koljenima, vapili. Bilo je zaista teško ali vjerujemo da su se dogodila ozdravljenja baš po tim žarkim molitvama, a posebno po zagovoru ovog divnog sveca.

Doslovno je preko noći krenulo sve na bolje.

Ujutro na dan kad su doktori trebali donijeti odluku za operaciju, nećak Jona probudio se bez povišene temperature. Išao je na ultrazvuk pluća da bi doktori vidjeli stanje s pleuralnim izljevima i donijeli odluku. No dogodilo se čudo, ti pleuralni izljevi na plućima su se čudesno povukli, a doktori su ostali iznenađeni i nisu našli objašnjenje jer i za njih je to bilo veliko čudo. Na kraju operacija nije bila potrebna.

Nakon par dana Jona se vratio kući. Tati je također antibiotik počeo djelovati i sve je krenulo na bolje. Molitve su urodile plodom. Koliko je samo Bog jak u tom svecu!’


Autor: CroExpress Datum objave: 10.02.2024.