Crikvenica je bila „grad-domaćin“ austrijskoj novinarki Elisabeth Ruckser i njezinoj dvanaestogodišnjoj kćeri tijekom tri dana – od 24. do 27. listopada.

Predmet interesa novinarke bilo je sve vezano uz gastro, eno i lifestyle na našem području, a neki od medija s kojima surađuje jesu sljedeći:  Maxima /sustainable chefs, Servus, Slow, a la carte Magazin, Lust & Leben, Radio (Ö1).

Njihov se posjet „poklopio“ s vremenom trajanja programa „Experience Crikvenica“, koji sjedinjuje aktivnosti na otvorenome, ponudu zdravih menija u restoranima i wellness ponudu, stoga je Turistička zajednica Grada Crikvenice za njih organizirala i outdoor aktivnosti. Tijekom dvodnevnoga programa, imale su priliku razgledati neke od sadržaja koje nudi crikvenička rivijera, a smještene su bile u hotelu „Miramare“.

U utorak, 25. listopada, gošće su isprobale vožnju električnim biciklima na relaciji Crikvenica – Jadranovo – Crikvenica uz pratnju predstavnica Turističke zajednice Grada Crikvenice. Upoznate su i s ostalim outdoor aktivnostima koje su moguće na našoj rivijeri, zahvaljujući klimi i geografskom položaju. Autohtona jela i vina našega područja predstavio im je vlasnik restorana „Burin“ u Crikvenici, gdje je organiziran ručak. Poslije su mogle uživati u wellness ponudi hotela „Miramare“.

Drugi dan posjeta, 26. listopada, započeo je odlaskom na „Grand Village Estate“ u Selcu i  šetnjom među poljima lavande, maslina, vinove loze, smilja i sl. Gošće su imale priliku od našega domaćina doznati kako je navedeno područje izgledalo prije mnogobrojnih nasada, kakvi su planovi za budućnost i sl., ali i vidjeti unutrašnjost vinarije i buduće kušaonice.

„Crikvenica bilježi veliki broj dolazaka i noćenja upravo s austrijskoga emitivnog tržišta, stoga nas veseli činjenica da smo se mogli još jednom predstaviti te potvrditi da smo s razlogom jedan od primarnih izbora Austrijanaca prilikom biranja destinacije za godišnji odmor“, rekla je direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić.

Gostoljubivost naših domaćina, kao i prirodne ljepote rivijere, nisu ostavile ravnodušnima naše gošće, koje su već sada potvrdile svoj ponovni dolazak, ali u većem društvu.


Autor: TZ Grada Crikvenice Datum objave: 31.10.2022.