Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u ponedjeljak u Banskim dvorima hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, koja je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila zlatno odličje. 

Vaterpolisti su u nedjelju dočekani u zračnoj luci, a prije nego što pođu svojim kućama, na dočeke u Splitu i Dubrovniku, primio ih je premijer s članovima Vlade.

Pogledajte svečani doček #zlatnih #Barakuda u Zagreb 🙂 🎥 HRT Sport

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Nedjelja, 18. veljače 2024.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo u ime članova Vlade te svih ljubitelja hrvatskog sporta od srca čestitati na zlatu u Dohi te srebrnoj medalji na Europskom prvenstvu. U olimpijsku godinu sa srebrnom i zlatom mogu ući samo vrhunski sportaši i vaterpolisti, sjajan izbornik i treneri uz potporu naših velikana. Ovo govori da je hrvatski vaterpolo najtrofejniji sport. Ono što se činilo nemogućim, Ivice, da će netko preskočiti Ratka Rudića, ti si to uspio. Ovakav uspjeh je fascinantan”, rekao je Plenković te dodao:

“Svaka vam čast jer ste učinili cijelu Hrvatsku ponosnom i pokazali koliko je vaterpolo lijep sport. Postali ste uzor brojnim mladićima i djevojkama koji će se zbog serije vaših uspjeha odlučiti baviti se sportom”.

Uz premijera Plenkovića na prijamu je bila i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Krenuti u olimpijsku godinu sa 🥈 i 🥇 na Europskom i Svjetskom vaterpolskom prvenstvu mogu samo vrhunski sportaši!…

Objavljuje Andrej PlenkovićPonedjeljak, 19. veljače 2024.

“Hrvatskoj ste omogućili da proteklih nekoliko mjeseci živi vaterpolski san. Vratili ste se nakon europskog srebra iz Dohe sa zlatnom medaljom, napravili odličan rezultat i na ponos ste svima na nama. Mislim da nijedna reprezentacija nije zaslužila ovo nego što ste vi zaslužili i ako se ne varam, ovo je vašem izborniku 16. medalja s Hrvatskom, tako da čestitam vama i vašem izborniku posebno. Ovi vaši uspjesi će privući toliko mladih i djece u sport, imat ćemo puno novih mladih vaterpolista i vaterpolistica, koji će se nastaviti baviti vaterpolom, i to nas izuzetno veseli. Krenuli smo iz Dubrovnika, ali završavamo u Parizu”, rekla je Brnjac.

Ivica Tucak za HRT Vijesti

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Subota, 17. veljače 2024.

Izbornik Ivica Tucak se zahvalio na podršci Vlade i premijera.

“Hvala što radite za hrvatski sport i hrvatski vaterpolo te što ste pomogli organizaciji EURA u Splitu i ovog u Dubrovniku i Zagrebu, što je bilo uvod za naš veličanstven rezultat. Od srca vam hvala što dajete, nadam se da će tako biti i dalje. Hrvatski sport je pokazao da je, uz dužno poštovanje svima, jedan od najboljih ambasadora Hrvatske”, rekao je Tucak, a uime vaterpolista zahvalio se kapetan Ivan Krapić.

“Htio bih se zahvaliti Vladi RH i premijeru na svemu što ste učinili za naš sport, vezano uz organizaciju zadnjeg Europskog prvenstva i onog u Splitu prije dvije godine. Nadam se da ćemo se vidjeti ovdje nakon Olimpijskih igara”, kratko je rekao Krapić.

Vlada RH održala je jutros telefonsku sjednicu sjednicu i donijela odluku o dodjeli nagrade za osvojenu srebrnu medalju na Europskom prvenstvu te zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

ZLATOOOOOOOOOOO 🥇🏆🇭🇷 ČESTITAMOOOOOOO 👏 #Barakude 💪

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeSubota, 17. veljače 2024.

Propisani iznos za zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 14.350,00 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 19.150,00 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 248.750,00 eura.

Propisani iznos za srebrnu medalju na europskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 4.800,00 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 4.800,00 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 81.600,00 eura.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 19.02.2024.