Prema javnom registru koji je nedavno objavljen o troškovima grada koji su izvršeni od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine, vidljivo je kako je najmanje pet osoba bliskih Dumboviću dobilo proračunska sredstva.

Počelnici, koalicijski partneri i bliski suradnici bivšega gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, kako doznaje Jutarnji list, krajem ožujka dobili su od grada subvencije za svoja obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG).

Riječ je o novcu koji je bio namijenjen za pomoć gospodarstvenicima i poljoprivrednicima koji su oštećeni u potresu, piše u petak Jutarnji list.

S druge strane, neki OPG-ovi kojima je pomoć bila itekako potrebna jer su im gospodarstva teško stradala u potresu novac nisu dobili iako su se prijavili na javni poziv koji je grad raspisao krajem veljače.

Zbog toga, između ostalog, kako neslužbeno doznajemo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) već nekoliko tjedana provodi izvide u petrinjskoj gradskoj upravi.

Prema javnom registru koji je nedavno objavljen o troškovima grada koji su izvršeni od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine, vidljivo je kako je najmanje pet osoba bliskih Dumboviću dobilo proračunska sredstva.

Pod stavkom “subvencije poljoprivrednicima”, četiri osobe dobile su ukupno 135.000 kuna, dok je Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj, koji je bio i na Dumbovićevoj listi na proteklim lokalnim izborima, dobio 15.000 kuna krajem travnja na ime sporazuma o izvansudskoj nagodbi.

Ivana Kordić, bivša pročelnica Upravnog odjela za financije i nabavu, koja je ujedno bila i Dumbovićeva kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, dobila je na ime svog OPG-a 30.000 kuna.

OPG Miroslava Petračića, predsjednika gradskog HSS-a, koalicijskog partnera bivšega gradonačelnika koji je i na ovim izborima podržao njegovu kandidaturu, dobio je maksimalan iznos potpore od 50.000 kuna, dok je Željko Horvat, koji se našao na listi Dumbovićeve koalicije, preko svog OPG-a dobio 40.000 kuna.

Bivšoj pročelnici Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zlati Jajčinović Grad je isplatio 15.000 kuna na ime njezina OPG-a.

Sve odluke potpisao je tadašnji gradonačelnik Darinko Dumbović, koji za Jutarnji poručuje kako je od nas dobio informaciju da USKOK radi izvide i kako ne može previše komentirati slučaj.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 27.08.2021.