Bivši hrvatski nogometni napadač Davor Šuker uvjeren je da će Hrvatska u nedjelju pobijediti Španjolsku u finalu Lige nacija i tako doći do svog prvog trofeja.

“Prije svega želim čestitati Španjolskoj i Hrvatskoj na zasluženom ulasku u finale. To je finale iz snova, bit će jako lijepo za sve ljubitelje nogometa”, izjavio je 55-godišnji Šuker za španjolske novine Marca.

Hrvatska i Španjolska će u nedjelju u 20.45 sati igrati u Rotterdamu.

“U posljednjim utakmicama između te dvije reprezentacije, pobjeda je češće odlazila na stranu Španjolske. To su dvije velike reprezentacije, koje igraju dobar nogomet. Španjolska je u postupku promjene a mi se već godinama natječemo na visokoj razini pa se nadam pobjedi Hrvatske, poštujući pritom Španjolsku”, rekao je Šuker koji je bio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza od 2012. do 2021. godine.

“Na travnjaku će biti jako puno dobrih igrača, no ključ bi mogao biti u našem Luki Modriću. Uvjeren sam da će nas ovaj put odvesti do pobjede. Hrvatski igrači i navijači zaslužuju takav veliki trijumf”, dodao je.

Šuker, najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1998. na kojem je Hrvatska osvojila brončanu medalju, vjeruje da su pred 37-godišnjim kapetanom Hrvatske još godine nogometa.

“Nadam se da nam ostaje još puno, jako puno godina, u kojima ćemo uživati u Luki Modriću kao nogometašu. On je referentni igrač za svakoga”, napomenuo je Šuker.

Pohvalio je izbornika Zlatka Dalića s kojim je Hrvatska prije šest mjeseci došla do bronce na Svjetskom prvenstvu u Katru, te do srebra na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji.

“Zlatko Dalić je jedna od najvažnijih ličnosti zadnjih godina. Znao je reprezentaciji dati osobni dodir pa su došli rezultati. Nadam se, i želim mu pobjedu, jer je sjajan trener. On je trener koji služi kao primjer i kojeg svi cijene. Znam koliko bi mu značila ova pobjeda”, izjavio je Šuker.

Davor Šuker, bivši napadač Seville i Real Madrida, rekao je da “svatko zna” što njemu osobno predstavljaju Španjolska, njen nogomet i navijači.

“Malo pomalo (Španjolska) će se vraćati na mjesto koje zaslužuje. Najbolji pokazatelj je ova Liga nacija. Ima novog izbornika, s dobrim igračima, a svakome je potrebno vrijeme”, zaključio je Šuker.

Španjolska je izborila finale pobjedom od 2-1 nad Italijom dok je Hrvatska s 4-2 na produžetke bila uspješnija od Nizozemske, domaćina završnog turnira Lige nacija.

Španjolska na trofej čeka od 2012. godine kada je osvojila Europsko prvenstvo. Hrvatskoj bi pak pehar Lige nacija bio prvi trofej.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 18.06.2023.