Posjetit će Vodice, Tribunj, Biograd na Moru i Zadar, odnosno marine u navedenim destinacijama, a predviđeno je i sudjelovanje na regati  „Česká námořní rally“.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Češkoj organiziralo je putovanje čeških novinara koji će do 16. listopada boraviti u Hrvatskoj s ciljem promocije nautike i nautičkog turizma, kao i destinacija u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Tijekom putovanja novinari čeških dnevnih novina, tjednika i portala će, u pratnji direktora Predstavništva HTZ-a za Češku i Slovačku Dubravka Miholića, posjetit destinacije Vodice, Tribunj, Biograd na Moru i Zadar, odnosno marine u navedenim destinacijama, a predviđeno je i sudjelovanje na regati  „Česká námořní rally“

Riječ je o regati koja se održava po 25. put u Hrvatskoj i ima status državnog prvenstva Češke Republike One design u jedrenju, a ove godine se natječe 31 posada na brodovima First 35 (20 brodova) i Elan E4 (11 brodova) s ukupno 250 sudionika. Hrvatska turistička zajednica tom će prigodom svim sudionicima regate u Marini Kornati u Biogradu na Moru predstaviti hrvatsku nautičku ponudu, podijelit će se promotivni materijali i brošure, kako HTZ-a, tako i TZ Zadarske županije., navodi se na stranicama Hrvatske turističke zajednice.

„Česi obožavaju jedrenje i boravak u prirodi, a to dokazuju i brojke od 38 tisuća ostvarenih dolazaka čeških turista u nautici ove godine, čime ovo tržište zauzima visoko treće mjesto, odmah iza vodećih Njemačke i  Austrije. Vjerujemo da će ovo putovanje, ali i prezentacija HTZ-a doprinijeti još jačoj popularizaciji jedrenja u Hrvatskoj na tržištu Češke“, izjavio je Miholić.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 12.10.2021.