Obavještavamo vas da će se 4. i 5. lipnja (petak i subota) održati Četvrta sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Održavanje sjednice planirano je u pet zasebnih video sastanaka u trajanju od po dva sata, a matično administrativno-servisno mjesto je Kongresni centar Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Sjednica započinje 4. lipnja 2021. u 14 sati videokonferencijskim sastankom članova Savjeta Vlade – predstavnika Hrvata iz Bosne i Hercegovine.

Nastavak održavanja Sjednice predviđen je u 17 sati u formi videokonferencijskog sastanka članova Savjeta Vlade – predstavnika hrvatske nacionalne manjine.

Nastavno na navedeno, obavještavmo vas da ćemo u skladu s mogućnostima dostavljati priopćenja, fotografije i tonske izjave, a također, na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda priopćenje će biti dostupno cjelokupnoj javnosti.

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske pomaže Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate koji žive izvan granica Hrvatske, a čine ga predstavnici najznačajnijih i najbrojnijih hrvatskih zajednica iz cijeloga svijeta i predstavnici državnih tijela i institucija Republike Hrvatske.

Više informacija o Savjetu Vlade RH za Hrvate izvan RH slobodni smo vas uputiti na mrežnu stranicu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i poveznicu u nastavku https://hrvatiizvanrh.gov.hr/savjet-vlade-republike-hrvatske-za-hrvate-izvan-republike-hrvatske/781.


Autor: CroExpress Datum objave: 04.06.2021.