HKUD Posavina Zürich održalo je svoje 15. “Posavsko Prelo” u Velikoj Dvorani u Schlierenu, blizu Züricha.

U prelijepoj atmosferi i uz bogat kulturni program, članovi HKUD Posavina Zürich okupili su posavljake koji žive u Švicarskoj kako bi zajedno proslavili svoju tradiciju i nasljeđe. Ovo godišnje okupljanje postalo je prepoznatljiv događaj koji oživljava duh Posavine među zajednicom između Alpa.

Posebna čast večeri pripala je gostima iz HKUD “Fala” Schaffhausen, koji su svojom izvedbom doprinijeli bogatstvu kulturnog izraza. Izvođači večeri bili su Marina Komljenovic, Mario Jelic, te Josip i Spomenko, koji su svojom glazbenom pratnjom dodatno obogatili program.

Svi prisutni imali su priliku uživati u tradicionalnim plesovima, pjesmama i običajima Posavine, stvarajući tako nezaboravne trenutke zajedništva. “Posavsko Prelo” nije samo događaj, već i prilika da se njeguje identitet i povezanost s korijenima među Posavljacima u Švicarskoj.

HKUD Posavina Zürich s ponosom nastavlja tradiciju organiziranja ovog važnog događaja, spajajući ljude kroz kulturu i baštinu Posavine, stvarajući most između prošlosti i sadašnjosti. Ova 15. obljetnica “Posavskog Prela” svjedoči o uspješnom radu i predanosti članova udruge u očuvanju i promicanju kulturnog blaga Posavine u srcu Švicarske.


Autor: CroExpress/Ivan Novokmet Datum objave: 01.12.2023.