Nogometni klub Croatia IL Oslo obilježio svoj značajan jubilej – 50 godina predanog djelovanja.

Ova obljetnica predstavlja istinsko svjedočanstvo o čuvanju hrvatskog identiteta na sjeveru Europe tijekom pet desetljeća.

Nogometni klub Croatia IL Oslo, osnovan 1973. godine, postao je neizostavan dio hrvatske zajednice u Norveškoj. U svečanom ozračju, mnogi članovi kluba, obitelji, prijatelji te visoki dužnosnici prisustvovali su ovom važnom događaju. Predsjednik Hrvatske zajednice u Norveškoj i predsjednik Croatie Oslo, mladi Ivan Turkalj, primio je zasluženo priznanje za svoj predani rad na očuvanju hrvatske kulture i identiteta u dalekom Norveškom.

Croatia Oslo proslavila 50. rođendan, Zvonko Milos sudjelovao na proslavi, ali i u drugim aktivnostima s Hrvatima u Norveškoj
FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, Zvonko Milas, također se pridružio proslavi. Izrazio je svoje iskrene čestitke i zahvalnost klubu na dugogodišnjem trudu u njegovanju zajedništva i ljubavi prema Domovini. “Ova obljetnica je razlog za ponos i slavlje”, istaknuo je državni tajnik Milas. Tijekom posjete, državni tajnik posjetio je Hrvatsku dopunsku školu u Norveškoj, koju pohađa više od 50 djece. Razgovarao je s roditeljima i učiteljicom Adelom Kupres o radu škole i njezinim aktivnostima. Također je prisustvovao misnom slavlju u crkvi sv. Josipa, koje je predvodio don Marinko Pervan, te se sastao s članovima Hrvatske katoličke misije u Oslu.

Nadalje, kako bi se potaknula suradnja i povezivanje između Hrvatskih zajednica u Norveškoj (Kroatisk forbund i Norge) i Republike Hrvatske, održan je sastanak u Hrvatskom konzulatu u Norveškoj. Na ovom sastanku predstavljeni su programi i aktivnosti Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, naglašavajući važnost jačanja veza između hrvatske dijaspore i domovine.

Ova impresivna proslava 50. obljetnice Nogometnog kluba Croatia IL Oslo ističe kako je hrvatski identitet uspješno njegovan tijekom pet desetljeća, unatoč geografskoj udaljenosti od domovine.

Nogometni klub Croatia IL Oslo ⚽ 🇭🇷proslavio je 50 godina svog djelovanja i ovo je značajna obljetnica koja dokazuje da…

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskePonedjeljak, 23. listopada 2023.

Autor: CroExpress Datum objave: 24.10.2023.