Novinar, urednik i voditelj Denis Latin je danas putem svog Facebook profila poslao jasnu poruku svima koji se ne pridržavaju mjera vezanih uz koronavirus.

Još 1986. obolio sam od nezarazne kronične Chronove bolesti koja je neizlječiva. Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu.

Puno stvari ne možete, jednostavno ostaje zakinuti za ono što drugi mogu. Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći.

Nikad se nikome nisam žalio zbog toga.

Samo sam se trudio disciplinirano provoditi mjere koje su mi propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe. Zato ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje i život, kao i zdravlje i život drugih.

Iz perspektive nekog tko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu razumjeti da se netko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari.

Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi.

Vaš Denis.


Latin, Denis

Novinar, urednik i voditelj (1966). Diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Počeo 1987. kao reporter Zagrebačke panorame, početkom 1990-ih prešao u redakciju unutrašnje politike HTV-a, potom postao najmlađim urednikom središnjega Dnevnika. Tijekom Domovinskoga rata ratni reporter, voditelj ratnoga studija HTV-a u Sisku. Urednik i voditelj emisije Slika na sliku 1992–93, potom do 2011 (uz kraći prekid 2009) uređivao i vodio talk show Latinica.

Istodobno 1996. za producentsku kuću Mreža radio emisije Napokon nedjelja i Otvoreni globus Denisa Latina, a 1996–98. glavni je urednik programa te kuće. Od 2012. u uredničkoj ekipi večernjega Dnevnika HTV-a i news programa HRT4. Objavljuje članke u Slobodnoj Dalmaciji, Gloriji, Globusu i Nacionalu. Dobio nagradu Veselko Tenžera kao novinar godine 2000, nagradu Erhard Busek Medijske organizacije jugoistočne Europe SEEMO za najbolje novinare na prostoru jugoistočne Europe 2002, Zlatnu povelju mira Linus Pauling 2005.

Izvor: hrt.hr


Autor: CroExpress Datum objave: 19.10.2020.