Turistička zajednica Grada Crikvenice tijekom sudjelovanja na sajmu ITB u Berlinu dogovorila je studijsko putovanje poljskih novinara. Program je realiziran s tvrtkom MediaNet – TV Production iz Krakova pa su novinari na Rivijeru Crikvenica stigli 4. svibnja i na njoj boravili do 9. svibnja.

Cilj ovoga studijskog putovanja je promocija rivijere u jakim nacionalnim poljskim medijima te su izabrani portali www.interia.pl; www.i.pl te turistički časopis www.readandfly.pl. Oduševljenost novinara programom mogla se osjetiti tijekom cijelog boravka, a s obzirom na to da su imali prekrasno sunčano i toplo vrijeme, iskoristili su sve mogućnosti za potpuni doživljaj koji mjesta Crikvenica, Dramalj, Jadranovo i Selce pružaju. Uz prirodne ljepote odredišta, sudionicima je predstavljena eno-gastronomska ponuda te brojne kulturno-povijesne znamenitosti, a bogat i zanimljiv program osmišljen je u suradnji s partnerima u destinaciji.

Poljski turisti izvrsno poznaju Kvarner,  ove godine očekujemo veliki broj gostiju s tog emitivnog tržišta
Upoznavanje povijesti i kulture

Program se sastojao od razgledavanja cijelog područja pa su, uz raznoliku gastronomsku i enološku ponudu, upoznali i mrežu pješačkih i biciklističkih staza, šetnice, raznolike plaže, mogućnosti izleta, a posebnost je da su područje obišli gotovo svim mogućim prijevoznim sredstvima poput automobila, električnih bicikala, broda, quadova i, naravno, pješice uz vodiča.

Turistička zajednica Grada Crikvenice ovo studijsko putovanje realizirala je s brojnim partnerima u destinaciji te uz podršku Turističke zajednice Kvarnera. Smješteni su u hotelu Katarina, a predstavnici Jadran d.d. Crikvenica prezentirali su im ponudu ove hotelske kuće. Novinari su imali priliku razgledati hotele Ad Turres, Omorika i Esplanade te kušati vrhunske delicije u fine dining restoranu hotela Esplanade. S obzirom na to da je trenutno u tijeku program Experience Crikvenica, gastro ponudu ove manifestacije kušali su na još tri mjesta: u hotelu Miramare, konobi Karoca i hotelu Marina. Naravno da nisu mogli propustiti zasladiti se Frankopan tortom u kavani International, jedinom mjestu gdje se ona može kušati po starom receptu iz 1686. godine.

Oduševljenost novinara programom mogla se osjetiti tijekom cijelog boravka
Posjet SRD Lovrata

Dojmio ih se crikvenički akvarij, gdje se na jednom mjestu posjetitelji mogu upoznati s jadranskim i tropskim ribama, a posebno im se svidjelo druženje u ŠRD Lovrata u lučici Pazdehova, tijekom kojeg su se upoznali s ribolovnom tradicijom cijelog područja i mogućnostima ribarenja za turiste.

U Ronilačkom centru Mihurić upoznali su se s ponudom te im je organiziran i probni uron, a oduševili su se viđenim pa čak i činjenicom da ronilački centar ima osoblje koje govori poljski jezik. U panoramskoj  vožnji brodom mogli su doživjeti drugu perspektivu te razgledati rivijeru s mora. Posljednji dan su, osim Rivijere Crikvenica, vožnjom na quadovima upoznali i dio Vinodola, a program je završen u Grand Village Estate vinariji u kojoj su kušali autohtona vina te razgledali cijeli kompleks i samu vinariju koja se uskoro službeno otvara.

S obzirom na su tijekom svojeg boravka imali lijepo vrijeme koje ih je neprestano pratilo, nisu mogli odoljeti da ne iskuse sve blagodati morske vode pa su svoju sezonu kupanja otvorili na plaži Rokan u Selcu.

Oduševljenost novinara programom mogla se osjetiti tijekom cijelog boravka
Panoramska voznja brodom

Najavljen je veliki turistički promet iz Poljske jer je Hrvatska poljskim gostima na vrhu destinacija kada je riječ o individualnim putovanjima gdje se osjećaju dobrodošli i sigurni. Ova promocija samo je nastavak aktivnosti koje Turistička zajednica Grada Crikvenice provodi na društvenim mrežama, portalima i publikacijama, udruženim oglašavanjima s raznim partnerima i u raznim smjerovima udruživanja, a treba spomenuti i da je Crikvenica imala zapažen nastup na sajmu MTT koji je održan u poljskom gradu Wroclawu od 3. do 5. ožujka 2023. godine.

Povezanost Poljske i Hrvatske ogleda se kroz dugogodišnje prijateljstvo, posebice kada je riječ o turističkim putovanjima. Poljskom tržištu posvećujemo puno pažnje zbog sve većeg broja noćenja koje ostvaruje na području Crikvenice, a sve više nas prepoznaje kao cjelogodišnju turističku destinaciju kvalitetnog odmora. Prošle je godine Poljska bila u top 10 zemalja koje ostvaruju najveći broj noćenja, a u odnosu na 2021. godinu bilježimo povećanje noćenja za 15 %. Veseli činjenica da poljski turisti izvrsno poznaju Kvarner, a posebno Rivijeru Crikvenica pa sam sigurna da ove godine možemo očekivati izvrsne turističke rezultate s tog emitivnog tržišta.“ – izjavila je direktorica TZG Crikvenice, Marijana Biondić.


Autor: TZ grada Crikvenice Datum objave: 11.05.2023.