Autor: Hina/CroExpress

Uz dvogodišnji, CWT predviđa i snažni porast mobilnih rezervacija poslovnih putovanja i u idućih deset godina čime će se znatno promijeniti i način na koji tvrtke i menadžeri kontroliraju putne programe svojih zaposlenih. Pritom dosta očekuju i od sve sofisticiranijih mobilnih aplikacija za putovanja i turističke usluge pa i smanjenje troškova putovanja.

Procjenjuju da već sada u prosjeku oko 62 posto poslovnih putnika nose sa sobom pametne telefone (smartphone) koje im ‘daju’ tvrtke, a da to već čini ili planira činiti oko 56 posto tvrtki. Napominju i da sve više poslovnih putnika želi kvalitetne i brze aplikacije/servise za te telefone među kojima su im najvažnije one za ažuriranje statusa avio letova, ‘itinirer’ informacija o putovanju te turistička upozorenja.

Promatrano po svjetskim regijama, najveću važnost mobilnim rezervacijama i aplikacijama za putovanja daju putnici i putni menadžeri iz Azije i Pacifika te Latinske Amerike, 62 posto, dok je takvih u Sjevernoj Americi 55 posto, a najmanje ili 45 posto iz regije EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).

Pritom se ističe da europski menadžeri i putnici u mobilnim mogućnostima za putovanja najviše cijene dobrobit, produktivnost i usklađenost s politikom putovanja, dok je to njihovim kolegama u Sjevernoj Americi lakoća poslovanja, produktivnost i blagostanje.

London želi biti ‘digitalna prijestolnica’ Europe

Iako u Europi s nešto manjim postotkom ocijenjuju važnost mobilnih tehnologija za rezervaciju i realizaciju korporativnih putovanja, to donekle ‘demantira’ najnoviji primjer Londona, jednog od turistički i poslovno najposjećnijih gradova u svijetu.

Taj je grad, kako prenosi portal PoslovniTurizam, sredinom lipnja objavio da je u suradnji s konzorcijem vodećih kongresnih prostora u gradu (okupljenih pod nazivom ‘London City Selection’) krenuo u ulaganje ‘teško’ gotovo dva milijuna funti u tehnološku infrastrukturu za bežični internet, audio-video i digitalnu opremu.

Time sudionicima kongresne i event industrije, ali i svim drugim poslovnim i drugim turistima u svom poslovnom središtu ‘City’ London želi omogućiti najnovija dostignuća digitalne ere, poput dostupnosti interneta, tehnološke podrške pa i razne rezervacijske mogućnosti putem mobilnih tehnologija.

Datum objave: 15.07.2014.