Najkasnije do četvrtka, 9. svibnja birači – državljani drugih država članica Europske unije, koji žele glasovati na izborima za Europski parlament, mogu podnijeti zahtjev za upis u registar birača, podsjeća Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Takvi birači, koji su već upisani u registar birača Republike Hrvatske radi glasovanja na lokalnim izborima, ako žele glasovati na izborima za Europski parlament, moraju podnijeti novi zahtjev za upis u registar.

Zahtjev se podnosi nadležnom upravnom tijelu u županiji ili Gradu Zagrebu, prema mjestu prebivališta ili boravišta u Hrvatskoj, do četvrtka 9. svibnja.

POGLED IZ ISELJENIŠTVA! Preporučamo pročitati!

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskePonedjeljak, 29. travnja 2024.

Popis nadležnih upravnih tijela županija i Grada Zagreba dostupan je na mrežnoj stranici Ministarstva.

Uz zahtjev za upis u registar birača, državljanin druge države članice EU prilaže: presliku inozemne identifikacijske isprave, izjavu u kojoj navodi državljanstvo, adresu prebivališta u Hrvatskoj, prethodno mjesto boravišta u inozemstvu, da će ostvariti pravo glasovanja samo u Hrvatskoj te da nije lišen prava glasovanja u državi članici EU čiji je državljanin.

HRVATSKA SE VOLI ❤️ // Ususret 1100. obljetnici hrvatskog kraljevstva i krunidbe #kralja #Tomislava na Duvanjskom polju i Velikom glazbenom i duhovnom spektaklu #hrvatskog #iseljenišva #VJERA #LJUBAV I #DOMOVINA #srpanj2025. #Zagreb – u provedbi i pripremi progama svojim angažmanom pomažu i #Zvonimir, #Petra, #Darija i #Damir, djelatnici medijske platforme 'Croatians Online' sa sjedištem u New Yorku, koji djeluju pod krovom neprofitne organizacije CAMA – Croatian American Media Accociation!!! Vidimo se 🇭🇷 #HrvatiuAmerici @pratitelji

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Nedjelja, 28. travnja 2024.

Državljani drugih država članica EU s prijavljenim prebivalištem ili privremenim boravkom u Hrvatskoj, pod istim uvjetima koji vrijede za hrvatske državljane, mogu ostvariti svoje biračko pravo u Hrvatskoj na izborima za Europski parlament u nedjelju, 9. lipnja 2024.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 30.04.2024.