Otkako su u Njemačkoj na snazi epidemiološke mjere kojima se, između ostalog, zabranjuju iole veća okupljanja, tamošnji mediji bilježe akcije u kojima je policija prekinula zabranjene partyje i kaznila odgovorne.

Najnoviji primjer stiže iz Münchena. Bavarska policija objavila je na svojim stranicama da su, nakon dojave o buci, policajci upali u sobu u hotelu u ulici Landsberger Straße.

Snage poslane u intervenciju brzo su pronašle sobu. Ušavši, utvrdili su da je unutra 21 osoba u dobi između 19 i 43 godine. Tamo se konzumirao alkohol. Nitko od osoba zatečenih u sobi nije nosi zaštitu za usta i nos, nisu držali niti razmak”, prenosi N1 priopćenje bavarske policije.

O intervenciji u hotelu u Münchenu dalje pišu da su gosti bili mirni i surađivali, ali da su smatrali da razloga za intervenciju nema. Naveli su da je zabavu organizirao 27-godišnjak koji je naveo da je riječ o poslovnom skupu. Sve zatečene policajci su prijavili za kršenje reda i mira, te epidemioloških mjera.

Iste noći, ali oko jedan iza ponoći, policija u Berlinu imala je sličnu, nešto dramatičniju intervenciju. Na svojim stranicama objavila je da je, također po dojavi uslijed buke, policijska patrola upala u stan u zgradi u Herzbergstraße na prvom katu.

Prvo su, zapravo, policajci pokucali na vrata:

“Glazba se izgasila, a više osoba pokušalo je, neuspješno, pobjeći preko krova.”

Policajci koji su kucali na vrata, proizlazi iz izvještaja, očito su se pripremili i na to, pa su dodatne policijske snage koje su se unaprijed rasporedile, pohvatale 41 osobu sa zabave; 24 muškarca i 17 žena. Nitko nije imao masku, a u stanu su otkrili bar sa šankom i kompletnu aparaturu potrebnu za karaoke.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 08.12.2020.