Domovinski pokret (DP) pozdravio je u četvrtak rezoluciju o Srebrenici koju je donijela Opća skupština UN-a u New Yorku i kojom je 11. srpnja proglašen Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

“Ovom rezolucijom Ujedinjeni narodi potvrđuju ono što mi u Hrvatskoj jako dobro znamo – uslijed velikosrpske agresije koju je predvodio Miloševićev režim 90-ih godina učinjeno je jako puno zla na području bivše države”, poručio je DP u povodu današnjeg donošenja rezoluciju kojom se podsjeća na genocid nad Bošnjacima Srebrenice 1995., poziva na poštivanje žrtava i činjenica utvrđenih sudskim presudama te na uspostavu Međunarodnog dana sjećanja na taj zločin.

BRAVOOOOO #BERNARDA 👏POVEŽIMO ISELJENIŠTVO S DOMOVINOM!!! USUSRET VELIKOM GLAZBENOM I DUHOVNOM SPEKTAKLU HRVATSKOG ISELJENIŠTVA – #VJERA. #LJUBAV I #DOMOVINA 🇭🇷 #Bernarda #Brunović, švicarska pjevačica hrvatskog podrijetla ima veliki uspjeh u inozemstvu. Naša Bernarda piše, sklada i svojim glasom oduševljava milijune gledatelja! Draga Bernarda, vidimo se u #Zagrebu ❤️ #srpanj2025. #HrvatiuŠvicarskoj @pratitelji

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Nedjelja, 5. svibnja 2024.

DP u priopćenju ističe kako je velikosrpska agresija ostavila svoj krvavi trag u Hrvatskoj, preko Vukovara do Škabrnje, u Bosni i Hercegovini, na Kosovu, u Srebrenice, Goraždu i Višegradu.

Današnje proglašenje 11. srpnja Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici Domovinski pokret pozdravlja kao jedno upozorenje i opomenu da se takvo zlo više nikada ne smije dogoditi.

Predsjednik DP-a Ivan Penava pozvao je srpski narod i državu da se suoče sa svojom prošlošću koja je, pod krinkom provođenja velikosrpske ideje, donijela toliko štete svim narodima bivše Jugoslavije.

“Lekcije nisu naučili i s prošlošću se nisu suočili jer smo i danas svjedoci inzistiranja na politikama ‘srpskog sveta'”, rekao je Penava.

HRVATSKA SE VOLI ❤️ // Ususret 1100. obljetnici hrvatskog kraljevstva i krunidbe #kralja #Tomislava na Duvanjskom polju i Velikom glazbenom i duhovnom spektaklu #hrvatskog #iseljenišva #VJERA #LJUBAV I #DOMOVINA #srpanj2025. #Zagreb – u provedbi i pripremi progama svojim angažmanom pomažu i #Zvonimir, #Petra, #Darija i #Damir, djelatnici medijske platforme 'Croatians Online' sa sjedištem u New Yorku, koji djeluju pod krovom neprofitne organizacije CAMA – Croatian American Media Accociation!!! Vidimo se 🇭🇷 #HrvatiuAmerici @pratitelji

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Nedjelja, 28. travnja 2024.

Uz izražavanje duboke sućuti bošnjačkom narodu za svu patnju koju su pretrpjeli, poručio je kako Domovinski pokret izražava optimizam i nadu da će na tragu ove rezolucije narodi u našem susjedstvu smoći snage graditi uspješnu suradnju temeljenu na međusobnom uvažavanju.

ZAJEDNO U DOMOVINI 🙏 ❤ 🇭🇷 Zajednica iseljene i domovinske Hrvatske Beč na čelu s predsjednikom Miroslavom Piplicom priključila se pripremi i organizaciji VELIKOG GLAZBENOG I DUHOVNOG SPEKTAKLA HRVATSKOG ISELJENIŠTVA – #VJERA, #LJUBAV #DOMOVINA #srpanj2025. #Zagreb Vidimooooo se 👏 @pratitelji

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Srijeda, 15. svibnja 2024.

Za neobvezujuću rezoluciju glasale su 84 od 193 država članica UN-a, protiv je bilo 19 i suzdržano 68, uglavnom uz obrazloženje da nije bilo potrebnog konsenzusa.

Rezoluciju su predložile Njemačka i Ruanda, a sponzori su joj četrdesetak država, uključujući Hrvatsku koja je također glasala “za”.

#HRVATI #IZVAN #REPUBLIKE #HRVATSKE, VIDIMO SE U #ZAGREBU U #SRPNJU2025. // Predstavljamo predivan glas hrvatskog iseljeništva – #Nicole #Jukic, glazbenicu i kantautoricu iz Kassela 🇭🇷 USUSRET VELIKOM GLAZBENOM I DUHOVNOM SPEKTAKLU – #Vjera 🙏 #Ljubav ❤ #Domovina 🇭🇷 #HrvatiuNjemačkoj @pratitelji

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Srijeda, 8. svibnja 2024.

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 24.05.2024.