U Hrvatskim katoličkim zajednicama Sindelfingen, Leonberg i Herrenberg održana je duhovna obnova koja je uključivala i biskupijsku duhovnu obnovu za mlade.

Predvodio ju je don Damir Stojić, salezijanac koji trenutno obnaša dužnost vojnog kapelana u Hrvatskoj.

Prvog dana obnove, 1. ožujka, don Damir je održao katehezu za roditelje ovogodišnjih krizmanika, prvopričesnika i ostalih zainteresiranih roditelja. Kroz vlastita iskustva iz obiteljskog života, mladosti i obraćenja, te dugogodišnji rad s mladima, don Damir je pružio korisne savjete i poticaje za odgoj djece u vjeri.

Nakon toga, duhovna obnova za cijelu župu nastavljena je svetom misom, nagovorom i klanjanjem uz glazbenu pratnju orguljaša i zborovođe Luke Muse u Leonbergu, prenosi Živa zajednica.

Don Damir Stojić predvodio je korizmenu duhovnu obnovu u HKZ Sindelfingen
Foto: Živa zajednica

Drugi dan, 2. ožujka, don Damir je za oko 300 mladih iz cijele biskupije održao dvije kateheze na teme ljubavi, spolnosti, predbračne čistoće, spolnosti u braku i sakramenta ispovijedi. Njegovi nagovori obogatili su, inspirirali i ohrabrili mlade da hrabro žive svoju vjeru u današnjem društvu. Posljednjeg dana obnove, 3. ožujka, don Damir je posjetio zajednice Herrenberg i Leonberg te održao prigodnu propovijed tijekom svetih misa.

Zahvaljujući voditelju zajednica u Sindelfingenu, Leonbergu i Herrenbergu, fra Ivanu Škopljancu-Mačini, koji je pozvao don Damira Stojića na duhovnu obnovu, ova tri milosna dana bogata duhovnim iskustvima predstavljaju lijepu pripremu za nadolazeću svetkovinu Uskrsa.


Autor: CroExpress Datum objave: 11.03.2024.