Državni tajnik Zvonko Milas posjetio je općinu Ravno gdje je održan sastanak kojem je domaćin bio načelnik Andrija Šimunović, a na sastanku su sudjelovali i predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i predsjednica OO HDZ-a BiH Ravno i zastupnica u Skupštini HNŽ-a Stana Burić.

Tijekom sastanka razgovaralo se o potrebama i načinima realizacije pojedinih projekata važnih za ovu lokalnu zajednicu na jugu Hercegovine te suradnji sa susjednim općinama. Infrastrukturni projekti kao što je spajanje općine Ravno na prometni pravac Neum-Stolac, koji je ujedno neophodan za razvoj turizma, aktivnosti vezane uz špilju Vjetrenicu te uvrštavanje iste na listu UNESCO-a kao i pogranična suradnja, bile su nezaobilazne teme ovog sastanka.

“Vlada Republike Hrvatske će kao i do sada, u skladu s mogućnostima učiniti sve što može, kako bi se realizirali projekti koji su prioritetni, a koji će unaprijediti život ljudi u ovom kraju i njihov ostanak i posebno ostanak mladih te povratak u Ravno”, staknuo je državni tajnik Zvonko Milas.

Nakon sastanka obišli su špilju Vjetrenica, koja je okosnica turizma općine Ravno, uz druge, još uvijek nedovoljno iskorištene potencijale koji bi mogli pomoći i obogatiti turističku ponudu i budući razvoj turizma i same općine Ravno.

Posjeti špilji Vjetenici nazočili su i predsjednici županijskih vlada, gradonačelnici i načelnici izabrani ispred HDZ-a BiH te ministrice u Vladi F BiH, Jelka Milićević, ministrica financija i potpredsjednica Vlade F BiH i Edita Đapo, ministrica okoliša i turizma te veleposlanik RH u BiH Ivan Sabolić.


Autor: CroExpress Datum objave: 18.06.2021.