Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas uputio je božićnu čestitku Hrvatima izvan Republike Hrvatske koju u cjelosti prenosimo u MP3 formatu i u formi teksta:

„Drage Hrvatice i Hrvati,

najljepši kršćanski blagdan čija se poruka iskazuje kroz slavlje radosne vijesti je pred nama. Vrijeme je to u kojem svatko od nas iskazuje vjeru i nadu, mir, ljubav i radost prema svojim obiteljima, suradnicima i prijateljima. Ohrabreni snagom koju nam donosi Božić, pronađimo povjerenje i razumijevanje jedni za druge  – to je ključno u ovom izazovnom vremenu u kojem živimo.

Unatoč nedostacima naših susreta, zagrljaja, razgovora oči u oči, uvjeren sam da ćemo prevladati i ovo neobično razdoblje. Puno toga smo uspjeli!  Siguran sam da ćemo i dalje nastaviti u tom smjeru –  zajednički graditi Hrvatsku kakvu želimo, a pritom čuvati i njegovati naš hrvatski identitet.

I zato, vjerujmo u nju – vjerujmo u našu Hrvatsku, vjerujmo jedni u druge.

Svima vama, drage Hrvatice i Hrvati, dragi prijatelji hrvatskog naroda, želim čestit i blagoslovljen Božić te sretnu Novu 2022. godinu!“Autor: CroExpress Datum objave: 23.12.2021.