Državni tajnik Zvonko Milas primio je prestižno odlikovanje “Orden Mađarske časnički križ” u znak priznanja za izniman trud koji je uložio u promicanje interesa hrvatske zajednice u Mađarskoj i mađarske zajednice u Hrvatskoj.

Orden mu je uručila predsjednica Mađarske Nj.E. gđa Katalin Novak na svečanosti kojoj je nazočio veleposlanik Mađarske u Hrvatskoj, Nj.E. dr. Csaba Demcsák.

Orden Mađarske časnički križ smatra se jednim od najviših državnih priznanja koje dodjeljuje Mađarska. Njime se nagrađuju pojedinci koji su se istaknuli svojim iznimnim doprinosom i angažmanom u jačanju bilateralnih veza između Mađarske i drugih država. Državni tajnik Zvonko Milas dobio je ovu vrijednu nagradu zbog njegove neumorne predanosti i aktivnosti koje su pridonijele odličnom funkcioniranju hrvatske zajednice u Mađarskoj te mađarske zajednice u Hrvatskoj.

Naš državni tajnik Zvonko Milas primio je odlikovanje “Orden Mađarske časnički križ” koje mu je dodijelila predsjednica…

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskeUtorak, 23. svibnja 2023.

Na svečanosti dodjele nagrada nazočio je i zamjenik ravnatelja Hrvatskog matice iseljenika (HMI), Ivan Tepeš, koji je izrazio iskrene čestitke državnom tajniku Zvonku Milasu u ime HMI-ja i osobno.

“Državnom tajniku Zvonku Milasu upućujemo iskrene čestitke ispred HMI-ja i u svoje osobno ime”, rekao je Tepeš. “Njegov izniman trud i predanost u jačanju veza između hrvatske i mađarske zajednice zaslužuje priznanje koje je danas primio. Njegova posvećenost pomaganju manjinskim zajednicama i promicanju suradnje između naših zemalja su zaista pohvalni.”

Državni tajnik Zvonko Milas zahvalio je na priznanju te istaknuo da će nastaviti raditi na unapređenju suradnje i jačanju veza između hrvatske i mađarske zajednice.


Autor: CroExpress/Hrvatska matica iseljenika Datum objave: 24.05.2023.