Autor: Hina/CroExpress

Jahta ‘New Kama’ britanske zastave, koja je sinoć udarila u hrid kod Dubrovnika nedaleko od hotela Palace i u koju je prodirala voda, vrlo brzo je spašena od i odtegljena u marinu.
Da nije bilo brze intervencije Lučke kapetanije i vatrogasaca, koji su ispumpali vodu, da su oni do 18-metarske jahte u koju je prodirala voda došli malo kasnije, jahta bi, po stručniom mišljenju spašavatelja, potonula, kaže Mato Franković, direktor ACI marine Dubrovnik, gdje je jahta otegljena nakon što je iz nje ispumpana voda.

‘Jahta je propelama i osovinama naletjela na podvodnu hrid. Spasitelji su uvjereni da bi potonula da je pomoć stigla samo nekoliko minuta kasnije jer posada ne bi mogla sama ispumpati vodu’, ističe Mato Franković.

Pripadnici Lučke kapetanije Dubrovnik brodom Danče oko 22 sata počeli su tegliti jahtu u Marinu Komolac gdje oko tri sata u Marini u Komolcu jahta teška 50 tona podignuta na dizalicu.

Riječ je o brodu ‘New Kama’ pod britanskom zastavom koji je izgrađen 1984., dug je 18 metara, matična luka mu je London. Na jahti su se nalazilo petoro talijanskih državljana i četvoro djece.

Datum objave: 13.08.2014.