Prvu utakmicu nakon srčanog zastoja, kojeg je imao na utakmici Europskog prvenstva između Danske i Finske 12. lipnja prošle godine, odigrao je danski nogometaš, 30-godišnji Christian Eriksen.

Tijekom zimskog prijelaznog roka Brentford, član engleske Premier lige, angažirao je Eriksena, a ovaj je odigrao sat vremena u prijateljskom ogledu protiv petoligaša Southenda. Brentford je pobijedio 3:2, a Eriksen je upisao jednu asistenciju te se dva puta našao u prilici za pogodak, no nije zatresao suparničku mrežu.

Podsjetimo kako je u vrijeme Eura Eriksen bio član milanskog Intera. No, nakon što je danski nogometaš ugradio defibrilator automatski više nije mogao biti članom talijanskog prvaka budući da Serie A ne dopušta nastup igračima kojima je ugrađen bilo kakav instrument koji regulira rad srca.

Eriksen se oporavio od svega te se odlučio pokušati vratiti nogometu, a sve to mu je omogućio Brentford. Inače, ovu utakmicu Eriksen je odigrao točno na svoj 30. rođendan, a Brentford je na svojoj službenoj internetskoj stranici između ostaloga napisao: “Hladno i vlažno poslijepodne u zapadnom Londonu bilo je osvijetljeno povratkom Eriksena. Prvi put nakon što je pretrpio srčani zastoj u lipnju 2021. godine.”


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 15.02.2022.