Više od 800 hrvatskih navijača sudjelovalo je na velikom sportskom spektaklu pod nazivom “Noć hrvatske zajednice” u Torontu, noseći tradicionalne crveno-bijele kockice i dresove te majice s natpisom “Mi, Sjever”, kako bi pokazali svoj hrvatski ponos i bodrili Toronto Raptorse protiv gostujućih Detroit Pistonsi.

Bila je to još jedna nezaboravna proslava hrvatske baštine u NBA-u, kojoj su nazočili mlađi i stariji naraštaji, obitelji, prijatelji i članovi hrvatske zajednice u Kanadi. Ovom događaju, čiji su domaćini bili Kanadsko-hrvatska gospodarska komora, MLSE i Toronto Raptors, nazočio je posebni gost i hrvatska NBA zvijezda Detroit Pistonsa, Bojan Bogdanović.

Evo kako su hrvatski navijači bodrili košarkašku ekipu Toronto Reptorsa
Foto: CroExpress


Nakon pobjede Raptorsa 118-97, Bogdanović, koji nije bio u sastavu zbog ozljede, zahvalio je na srdačnoj dobrodošlici na terenu, koju su mu pripremili vatreni hrvatski navijači. Oduševljen brojem ljudi koji su se okupili na događaju, nakon utakmice, Bogdanović je istaknuo kako mu je velika čast družiti se sa svojim sunarodnjacima jer se, ma gdje god bili, drže zajedno i ponose svojim korijenima.

Sa zadovoljstovom je sudjelovao u sesiji pitanja i odgovora, a većina pitanja su postavljena od mlađih obožavatelja, koji su pozorno slušali i rado će se sjećati tog iskustva, uključujući selfije i autograme koji su uslijedili. Događaj je završio zajedničkim fotografiranjem i pjevanjem refrena pjesme “Lijepa li si”.

Evo kako su hrvatski navijači bodrili košarkašku ekipu Toronto Reptorsa
Foto: CroExpress

Osim u Torontu, tijekom proteklih nekoliko sezona, NBA je slavio hrvatsku kulturu organizirajući večeri hrvatske baštine i u New Yorku, Los Angelesu i nedavno Detroitu, zahvaljujući velikim dijelom potpori lokalnih hrvatskih organizacija i zajednica.

Evo kako su hrvatski navijači bodrili košarkašku ekipu Toronto Reptorsa
Foto: CroExpress

Posebno zahvaljujemo svima koji su prisustvovali, posebno Anti Jovićau generalnom konzulu Republike Hrvatske u Mississaugi, i svima koji su dali svoj doprinos, uključujući MLSE, Toronto Raptorse, Detroit Pistonse, s posebnim spomenom na Michelle Mlinaric (MLSE) koja je pomogala u koordiniranju događaja i Tomislavu Puljić koji je pomogao osigurati prisutnost našeg posebnog gosta, poručili su Hrvati iz Toronta.


Autor: Ivan Grbešić/Toronto Datum objave: 25.03.2023.