U sklopu tradicionalne humanitarne akcije “Mladi mladima”, članovi Foruma mladih, predvođeni predsjednikom Robertom Čolićem, ostvarili su izniman uspjeh prikupivši rekordan iznos od 12 tisuća eura.

Ova inicijativa nije samo obilježila veličanstvenu solidarnost mladih, već je rezultirala i konkretnom podrškom za domove djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi te ustanove koje se brinu za djecu s poteškoćama u razvoju u Bosni i Hercegovini.

Članovi Foruma mladih posvetili su svoje vrijeme i trud kako bi osobno uručili donacije. Njihov posjet započeo je u Jajcu, gdje su obišli Udrugu za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju “Vodopad ljubavi”. U društvu predsjednice Udruge Dragane Samardžić i roditelja djece koja koriste usluge Udruge, forumaši su se upoznali s izazovima s kojima se suočavaju i pružili podršku kroz donaciju koja je uključivala prijenosna računala, torbe, bežične tipkovnice, miševe i podloge.

Unatoč vremenskim neprilikama, posjet Jajcu nije prošao bez obilaska poznatog vodopada, ali ni bez uživanja u tradicionalnim delicijama poput travničkih ćevapa u Travniku. Nakon toga, članovi Foruma mladih su posjetili Edukacijsko-rehabilitacijski centar “Duga” u Novom Travniku, gdje su donirali didaktički materijal, a potom su se uputili u Vareš kako bi posjetili Male škole Vareš.

Uz srdačan doček i zajedničko druženje s djecom, članovi Foruma mladih su ne samo pružili materijalnu podršku već su i izmijenili iskustva te stvorili trajne veze s ustanovama i zajednicama u Bosni i Hercegovini. Njihov angažman i humanost ističu se kao primjer pozitivne energije i solidarnosti među mladima, što donosi nadu i radost mnogima, pišu na mrežnoj strinici Uduge Hrvata BiH “Prsten”.

Ovaj uspješan projekt potvrđuje važnost zajedništva i humanosti u društvu te slavi snagu mladih u stvaranju pozitivnih promjena. Forum mladih zahvaljuje svima koji su podržali ovu hvale vrijednu inicijativu te poziva na nastavak podrške i suradnje u izgradnji bolje budućnosti za sve.


Autor: CroExpress Datum objave: 26.03.2024.