Rim – Nakon vijesti da regija u kojoj se nalazi Camillin lokal prelazi u crvenu zonu, vlasnicu je dovela do suza, a fotografija koju je snimila njezina majka postala je viralna. 

Italija se suočava s trećim lockdownom i ponovnim zatvaranjem objekata. Svjetski mediji prenijeli su fotografiju koja je postala simbol očaja uslijed posljedica koje donosi globalna pandemija, a prikazuje cheficu koja pogrbljena sjedi na podu kuhinje u restoranu

Radi se o Camilli Moccia, dvadesetdvogodišnjoj vlasnici Bistrota della Pasticciona koji se nalazi u Ostiji nedaleko Rima. Nakon vijesti da regija u kojoj se nalazi Camillin lokal prelazi u crvenu zonu, vlasnicu je dovela do suza, a fotografija koju je snimila njezina majka postala je viralna.

Ovo je naime, treći put da je Camilla primorana zatvoriti svoj lokal kao i brojni drugi ugostitelji, a spomenuta fotografija simbol je iscrpljenosti borbe s mjerama i prikaz tjeskobe i straha što donosi sutra. 

Camilla Mocci je ekskluzivno za portal Fine Dinnig Lovers komentirala fotografiju koja je obišla svijet. 

“Bio je to trenutak očaja“, rekla je Camilla Moccia te nastavila: “Nisam očekivala da će fotografija postati viralna, ali sretna sam zbog toga što želim da naš glas čuju oni koji nam u ovom trenutku ne pomažu da otvorimo kad to bude moguće” komentirala je Camilla Moccia referirajući se na odluku koja je usvojena gotovo preko noći bez mogućnosti pripreme na istu.

“Ja sam pozitivna i optimistična osoba, smatram se snažnom i sposobnom reagirati na poteškoće i još uvijek vjerujem u to. Moramo se oduprijeti i ustrajati na dobivanju potrebne pomoći i ne prepustiti se očaju. Ako se ne budemo borili, bit će to katastrofa za nas ugostitelje i cijelo društvo” zaključila je Camilla Mocci za Fine Dining Lovers.


Autor: CroExpress Datum objave: 17.03.2021.