Poznati svećenik iz Šurkovca istaknuo je dvije stvari koje bi mogle odigrati ključnu ulogu u procvatu Crkve na našim prostorima nakon pandemije. 

Gostujući u emisiji „Život, što je to?” Posavina TV-a, fra Ivo Pavić, poznati svećenik iz župe Šurkovac, govorio je, osim o korizmenom vremenu, i o crkvi koja bi mogla procvjetati nakon korone. Što je potrebno da se to dogodi fra Ivo je kazao:

“Svećenici bi prvenstveno trebali činiti onako kao što je radio Isus. I kao što srpski popovi “srbuju” tako često hrvatski svećenici “hrvatuju”, puno više govore o nacionalnim stvarima, bitnije su im od katoličanstva, a narod luta kao ovce bez pastira. I to je veliki problem”, kazao je fra Ivo.

Druga stvar koju je napomenuo su duhovne obnove.

Kaže ovaj fratar: “Kada su duhovne obnove svijet sazna i onda oni više neće ići vračarima, iscjeliteljima, čarobnjacima, zato je toliko važno govoriti o tome koja je to opasnost ali ne samo to, nego svijet neće odlaziti u treće zemlje. Prije korone skoro sav naš narod je otišao, klanjajući se Bogu novcu, jer su mnogi idolopoklonici i napustili svoja ognjišta.”

“U župama gdje nije bilo duhovnih obnova su odlazili, a tamo gdje ih je bilo nije se toliko odlazilo. Tamo gdje su duhovne obnove događaju se obraćenja, čudesna ozdravljena, znakovi, gdje je Isus živ onda svijet ne odlazi i to je ono što nam treba nakon korone. Svi moramo izaći izvan crkava, na ulice i početi propovijedati evanđelje i otvoriti dvorane, crkve, stadione za duhovne obnove, za duhovne seminare da slavimo Gospodina.”

“I tada će doći procvat u Crkve. Ja zapravo priželjkujem jednu novu crkvu nakon korone. Vjernike i svećenike koji su otvoreni potpuno djelu Duha Svetoga preko kojega će Gospodin činiti velike stvari. To je jako važno”, kazao je fra Ivo Pavić.

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku:


Autor: CroExpress Datum objave: 23.03.2021.