Ova slika uvijek mi izmami osmijeh na lice i kao da mi srce jače počne kucati. Sigurno se svi sjećamo dana kada je Hrvatska je rasturila Englesku i izborila finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a mali David ponosno je trčkarao travnjakom, tada smo mi Hrvati bili svi kao jedan.

Ili nekoliko dana poslije kada smo dočekivali nogometaše na Jelačićevom trgu, isto smo bili svi kao jedan.

Foto: Hina, Pixell

Pa onda kad se sjetim katastrofalnih poplava u Slavoniji 2014. tužno i tragično, ali opet se sjećam da smo i tada bili svi kao jedan.

Ili prošle godine u ožujku kad smo bili potreseni bolešću male Mile Rončević, opet smo svi bilo kao jedan…

U ožujku ove godine Zagreb je pogodio potres, i opet nije bilo važno kesi star ili mlad, bogat ili siromašan, plav, crven ili zelen, opet smo svi bili kao jedan.

Narode moj, na žalost nije uvijek tako da smo svi kao jedan, ali ove situacije nam pokazuju da to možemo biti. Danas su naša srca uz Petrinju, Petrinja je razorena, na žalost neki su ostali bez svojih najmilijih, mnogi bez krova nad glavom, a Hrvatska opet pokazuje da može biti jedno.

Hvala vam ljudi, svi vi koji pomažete materijalno, svi vi koji ste pohrlili tamo, svi vi koji molite, svi vi koji ste dali ono što možete da ovim ljudima olakšate…

Ponosan sam na vas do Neba!


Autor: CroExpress Datum objave: 29.12.2020.