EUROSOTONIZAM.

Kako nazvati nekadašnju Euroviziju? Nemam ideju i nisam dovoljno pametan da bih mogao pronaći pravu riječ. Možda ova u naslovu, prokomentirao je ovogodišnji Eruosong fra Zvonko Tolić, voditelj Hrvatske katoličke misije Berlin na društvenoj mreži Facebook – donosimo tekst u cijelosti:

Danima razmišljam o ovome što se dogodilo.

Nekada tako popularno, maštovito, sveeuropsko natjecanje u propagiranju različitih kultura i jezika zajedničke europske stoljetne kulture, pretvorilo se u devijaciju, destrukciju, zlo otvoreno i beskrupulozno.

Fr. Ivan Dominik Iličić: Dragi prijatelji, evo kratki komentar na Eurosong 🙏❤️ 🇭🇷 #vjera

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

Čitam u medijima da se neki tzv. članovi tzv. hrvatskog žirija ograđuju od napada i prave se bezazlene bebe. Opravdavaju se da nisu dali glas onoj švicarskoj nakazi. Ali ne govore da su dali sinovima i kćerima sotone 8 bodova. Još me muči je li stvarno stanje hrvatskog duha i svijesti takvo da su dali 5 bodova sotoni!? Ili je to još jedna đavolska prijetvornost, perfidia diaboli? Hrvatska radiotelevizija, nažalost, isto tako postala je leglo đavolske prijetvornosti.

Zašto je 🇭🇷 žiri irskoj predstavnici dao 8 bodova? Netko bi morao objasniti! #Eurosong

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskePonedjeljak, 13. svibnja 2024.

Samo se pitam: je li potreban egzorcizam nad narodom ili su sinovi zla i tame i ovaj put bili snalažljiviji od sinova Svjetla?

Što se tiče žirija, nemam dvojbe: njima je doista potreban egzorcizam i molitva nad njima i za njih da ih obuzeto zlo ostavi i da se vrate normali života. Krasiti se umjetničkim imenima glazbene i pjesničke kulture, a propagirati najcrnje zlo i u njemu sudjelovati, dva su svijeta – nepomirljiva, nesnošljiva, odvojena. Raj i pakao. Žao mi je onoga tko toga nije svjestan, doista žao, najblaže rečeno. Prodali su se za Judine škude. Razlika je jedino u štriku.

Bože, smiluj nam se!


Autor: Fra Zvonko Tolić Datum objave: 14.05.2024.