Na poziv prvog gradonačelnika Marcusa Königa, generalni konzul Republike Hrvatske u Münchenu Vladimir Duvnjak, bio je počasni gost na ovogodišnjem novogodišnjem domjencu u bavarskom gradu Nürnbergu.

Svečanost, okupivši predstavnike bavarske politike, gospodarstva i kulture među 1.400 uglednih gostiju, bila je prilika za dijalog.

U uvodnom govoru, gradonačelnik König naglasio je važnost lokalne uprave kao temelja demokracije, ističući da je suradnja s građanima ključna za uspješno vođenje zajednice. Generalni konzul Duvnjak imao je priliku razmijeniti mišljenja s brojnim uzvanicima, među kojima se isticao bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann.

Generalni konzul Vladimir Duvnjak je na poziv prvog gradonačelnika Marcusa Königa bio gost na novogodišnjem domjenku…

Objavljuje Generalkonsulat der Republik Kroatien in MünchenČetvrtak, 11. siječnja 2024.

Nastavak domjenka pružio je atmosferu opuštene razmjene ideja i iskustava iz protekle godine te raspravu o planovima za nadolazeću godinu. Ovaj susret bio je prilika za jačanje veza između hrvatske dijaspore, diplomatskih predstavnika i lokalnih lidera u Bavarskoj.

Očekuje se da će ovakvi susreti dodatno unaprijediti dijalog i suradnju između Republike Hrvatske i Bavarske u godinama koje dolaze.


Autor: CroExpress Datum objave: 12.01.2024.