Autor: Z.S./The Huffington Post

SAD je, tvrde neki, još prije pet godina izašao iz recesije. Statistika kaže da nezaposlenost pada, dionice rastu. No, kako to obično biva sa statistikom, ona ne pokazuje stvarno stanje stvari. Gotovo 50 milijuna Amerikanaca ne može si priuštiti ono osnovno – hranu.
U ponedjeljak je objavljena studija humanitarne organizacije Feeding America. Na 160 stranica nazvanih Glad u Americi 2014. izneseni su rezultati četverogodišnjeg istraživanja. Rezultati su šokantni: Feeding America prisiljena je hraniti 46,5 milijuna Amerikanaca. Riječ je o 15,5 milijuna kućanstava, prenosi The Huffington Post.
Više od 12 milijuna kućanstava prisiljeno je jesti jeftinu, nezdravu hranu jer ne mogu priuštiti kvalitetne namirnice. Dvije trećine kućanstava moralo je u nekom trenutku birati između hrane i zdravstvenih usluga. Trećina ih taj izbor ima svaki mjesec. Dvije trećine kućanstava kojima se pomaže hranom prisiljeno je birati između plaćanja za druge osnovne potrebe i plaćanja za hranu.
Najgore od svega je što istraživanjem nisu obuhvaćeni oni koji ne koriste usluge ove organizacije, tako da je broj onih koji hranu ne mogu priuštiti zasigurno još i veći.

Datum objave: 18.08.2014.