Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke za trajanja sjednice Predsjedništva.

Dabro je poručio da je DP spreman i na izglasavanje saborske većine oporbe i sastavljanje Vlade s HDZ-om. “Imali smo neformalni sastanak danas s HDZ-om, uputili smo poziv i razgovarao sam s predstavnicima SDP-a i Mosta. Sutra kreću službeni razgovori sa svim strankama. Dobili smo potporu predsjedništva za pregovarački tim u sastavu (Ivan) Penava, (Mario) Radić, (Josip) Dabro, (Damir) Barna. Sutra krećemo u razgovore sa svim relevantnim političkim opcijama, osim SDSS-a i Možemo!”, rekao je u razgovoru za Novu TV.

Uvjeti bez kojih Domovinski pokret neće pristati na izglasavanje većine obuhvaćaju poštivanje nadzora državne granice, Vladu bez SDSS-a, nultu toleranciju na ilegalni ulazak migranata, naveo je Dabro, a spomenuo je i deratifikaciju Istanbulske konvencije. 

#OSVRT KOJI VRIJEDI PROČITATI: Matematički, HDZ + DP + manjinci bez SDSS-a + još neki pojedinci su po mojoj procjeni vjerojatna kombinacija sa otprilike 85%!

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeNedjelja, 21. travnja 2024.

Istaknuo je da “SDSS ne dolazi u obzir za formiranje većine”, dodavši da su članovi stranke na sastanku “obećali da će se držati obećanja da neće sastavljati većinu s SDSS-om”.

“Svi su dali svoju riječ i obećali da će se držati toga. To su ljudi sa stavom koji su se suprotstavljali i nekim politikama HDZ-a”, dodao je.

IZBORI SU GOTOVI! Što mislite, tko će sastaviti buduću Vladu?

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeSubota, 20. travnja 2024.

Na pitanje jesu li spremni podržati ideju parlamentarne većine oporbe koja bi se skupila u Saboru, rekao je da je upravo to tema sjednice Predsjedništva stranke. “I rečeno je da ako dođe do rastezanja i odugovlačenja da je DP spreman i za izglasavanje saborske većine. Bitno je reći da nećemo izdati birače, držat ćemo se onoga što smo govorili”, dodao je te naglasio da će se boriti za nacionalne interese i interese građana.

#HRVATI #IZVAN #REPUBLIKE #HRVATSKE, OVO ĆE VAS SIGURNO ZANIMATI! Evo stanja XI. izborne jedinice… Pogledajte koliko su glasova dobili HDZ, Most, Hrvatsko bilo i ostali!

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeSubota, 20. travnja 2024.

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 23.04.2024.