Na sastanku hrvatskog šefa diplomacije Gordana Grlića Radmana i glavnog tajnika OECD-a Mathiasa Cormanna u četvrtak u Parizu izraženo je zadovoljstvo napretkom Hrvatske u procesu pristupanja toj organizaciji čijim članstvom raste standard građana država članica, objavio je MVEP.

#HRVATI #IZVAN #REPUBLIKE #HRVATSKE; VIDIMO SE 🇭🇷 #srpanj2025. #Zagreb #kraljTomislav #obljetnica Za više informacija pratite CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske @pratitelji

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskePonedjeljak, 29. travnja 2024.

„Članstvo u OECD-u konačni je korak za zaokruživanje međunarodnog položaja Hrvatske, nakon članstva u eurozoni, Schengenskom području i Europskom stabilizacijskom mehanizmu“, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova koji se s glavnim tajnikom OECD-a sastao zajedno s ministrima gospodarstva i održivog razvoja Damirom Habijanom i ministrom financija Markom Primorcem.

Minister Grlić Radman participates today in Paris at the 2024 Meeting of the OECD Council at Ministerial Level (MCM),…

Objavljuje Ministarstvo vanjskih i europskih poslovaČetvrtak, 2. svibnja 2024.

Izraženo je zadovoljstvo napretkom Hrvatske u procesu pristupanja, te su razmijenjena mišljenja o važnosti jačanja multilateralizma u svjetlu izazovnog geopolitičkog okruženja. Naglašeno je kako pristupni proces pomaže zemljama kandidatkinjama u provođenje potrebnih reformi kako bi postigle jači rast i bolji životni standard za svoje građane, ističe MVEP.

HRVATSKA SE VOLI ❤️ // Ususret 1100. obljetnici hrvatskog kraljevstva i krunidbe #kralja #Tomislava na Duvanjskom polju i Velikom glazbenom i duhovnom spektaklu #hrvatskog #iseljenišva #VJERA #LJUBAV I #DOMOVINA #srpanj2025. #Zagreb – u provedbi i pripremi progama svojim angažmanom pomažu i #Zvonimir, #Petra, #Darija i #Damir, djelatnici medijske platforme 'Croatians Online' sa sjedištem u New Yorku, koji djeluju pod krovom neprofitne organizacije CAMA – Croatian American Media Accociation!!! Vidimo se 🇭🇷 #HrvatiuAmerici @pratitelji

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Nedjelja, 28. travnja 2024.

Ministar je na sastanku naglasio nužnost oporavka od gospodarskih šokova na svjetskoj razini, pri čemu je pozvao na jačanje suradnje svjetskih gospodarstava u okviru Svjetske trgovinske organizacije (WTO) i naveo da ju je „neophodno vratiti u središte međunarodnog trgovinskog sustava“, kao i da ona „modernizira pravila“.

#Marco #Radaković, američki glumac hrvatkog podrijetla, poznat iz ‘Nasljeđa‘ i ‘Milijardi‘, snima novu seriju s čuvenim Robertom De Nirom. Poslušajte što je proslavljeni glumac poručio uoči starta priprema za VELIKI GLAZBENI I DUHOVNI SPEKTAKL HRVATSKOG ISELJENIŠTVA u ZAGREBU… #srpanj2025. #volimHrvatsku #zajedništvo #snaga #vjera #ljubav #domovina HRT Vijesti IN MAGAZIN Dobro jutro, Hrvatska NOVA TV @pratitelji

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Četvrtak, 11. travnja 2024.

Naglasio je kako Hrvatska kao EU članica smatra nužnim osigurati slobodnu trgovinu, temeljenu na međunarodnim pravilima s jednakim uvjetima poslovanja. “Otvoreno tržište i otporni lanci opskrbe nužni su za gospodarski oporavak od recentnih šokova, kao što su pandemija, geopolitičke krize poput rata u Ukrajini i drugi izazovi”, naglasio je Grlić Radman.

#VJERA, #LJUBAV I #DOMOVINA!!! Svoj dolazak u #Zagreb i sudjelovanje na VELIKOM GLAZBENOM I DUHOVNOM SPEKTAKLU HRVATSKOG ISELJNIŠTVA koji je u pripremi za #srpanj #2025. godine potvrdio je poznati hrvatski pjevač iz #Kölna #BRUNO #BAKOVIĆ 🇭🇷 Vidimooooo se 🙂 #HrvatiuNjemačkoj

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Utorak, 23. travnja 2024.

Od početka tehničkog dijela pristupanja Hrvatske OECD-u u studenom 2022. do početka travnja 2024. Zagreb je imao pristupne rasprave u 16 odbora, a završio ih u njih sedam. Prednosti članstva u OECD-u su i pozitivan utjecaj članstva na kreditni rejting i znak međunarodnim i domaćim ulagačima da nacionalne politike slijede napredne standarde OECD-a, stoji u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 03.05.2024.