Autističnog dječaka su gnusno zlostavljali i sve to snimali, te podijelili po društvenim mrežama nasilni vršnjaci pod Dinamovim bojama zato što je navijač Hajduka.

Kada su to doznali drugi navijači splitskog kluba, saznali su i informaciju da živi u neljudskim uvjetima sa svojom majkom. Nije trebalo puno da se hajdučka zajednica organizira i krene u akciju. Inicijatori su bili članovi Društva prijatelja Hajduka Šibenik, a sudionici svi navijači Hajduka pod klupskim motom “Prkos moćnome, zaštita slabome”.

Skupili su dovoljno novaca da ovoj obitelji osiguraju novu kuću, koju će namjestiti i urediti kako bi imali adekvatne uvjete za normalan život. Nasilnici sakriveni pod bojama Dinama su dobili pljusku cijele bijele Hrvatske, ali i svog grada. Naime, ovaj nemili događaj se dogodio u Koprivnici, pa je reagirao i domaći nogometni klub Slaven Belupo, te su Igora i njegovu mamu Nadicu ugostili u svom klubu. Hajdukovi navijači su i ovaj put pokazali svoju humanitarnu notu i mladom Igoru su pokazali da nije sam u svojim problemima, već, naprotiv, da ima vojsku iza sebe koja neće divljati, nego će učiniti sve da mu pomogne na jedini ispravan način.

Igora je oduševio najveći mogući poklon – potpisani dres Marka Livaje. Sredstva su skupljana na različite načine, bilo aukcijama u kojima prodaje dresova bilo direktnim uplatama. U ovoj akciji sudjelovali su i Hrvati iz Njemačke preko Društva prijatelja Hajduk Stuttgart.

Ovo je samo još jedan pokazatelj da je nogomet više od igre i da puno dobrog, a manje poznatog, može izaći iz druženja oko nogometa. A pogotovo ako ste dio najbrojnijeg navijačkog puka u Hrvata, što je svakako, bez obzira na sve, onaj “bili” dio Hrvatske.


Autor: CroExpress/Ivan Novokmet Datum objave: 06.02.2024.